Cum se aleg corect cartusele pentru imprimanta


Atunci cand este vorba despre cartuse imprimanta acestea se inscriu in categoria de consumabile, si cei mai multi utilizatori au surprinderea de a vedea ca in momentul in care trebuie schimbate cartusele, acestea nu sunt chiar ieftine. De cele mai multe ori, atunci cand trebuie sa fie inlocuit tot setul de cartuse, intreaga operatiune este mult mai scumpa comparativ cu achizitia initiala a dispozitivului de imprimare.

Produsele cu cerneala utilizeaza de obicei trei culori si anume cyan, galben si magenta, la care unele dintre ele adauga negrul. Sunt si modele care au doar un cartus pentru toate culorile, in timp ce exista si imprimante care au cate un cartus pentru fiecare culoare.

Unele dintre modelele complexe de imprimante pot sa aiba si culori suplimentare care sa fie incluse pentru a putea imbunatati gradul de reproducere a culorilor, in special in momentul in care este nevoie de imprimarea imaginilor si fotografiilor.

Exista desigur, avantaje, dar si dezavantaje pentru fiecare tip de cartus ales. Sunt si persoane care considera ca a schimba cartusul pentru o culoare este mult mai ieftin decat schimbarea celor trei cartuse simultan. O astfel de decizie este considerata mai practica, insa de fiecare data cand este inlocuit un cartus, imprimanta trece din nou prin procesul de recalibrare, unde va avea loc un mare consum de tus din toate cartusele.

Astfel, fiecare schimbare care genereaza recalibrarea imprimantei, va genera si un consum mult mai mare de cerneala. Tocmai de aceea este important sa fie evaluate foarte bine tipurile de consum pentru ca o persoana sa inteleaga care din aceste variante este de fapt mai practica. Totul depinde de nevoile personale si nu exista cea mai buna reteta pentru a cumpara o imprimanta.

Sunt mai multe caracteristici, in afara de cartuse, care genereaza preferinta cumparatorilor spre un anumit tip de cerneala de exemplu. O alta idee buna este intrebarea vanzatorului din magazinul fizic, sau online, pentru a gasi cel mai bun model de imprimanta, cu cele mai bune cartuse posibile. Comerciantii vor fi mereu gata sa ofere toate informatiile si sfaturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *