3 criterii de care trebuie sa tii cont pentru a alege echipamente de protectie rezistente

echipamente de protectie

Angajatii care isi desfasoara activitatile profesionale in conditii speciale trebuie sa poarte echipamente de protectie, acestea avand rolul de a-i proteja impotriva eventualelor accidentari si de a mentine igiena la locul de munca.

Angajatorii au obligatia de a respecta normele europene si cele nationale, precum Legea nr. 319/14.07.2006 actualizata, privind securitatea si sanatatea in munca. Astfel, in conformitate cu art.6 din lege, angajatorii sunt obligati sa furnizeze si sa utilizeze echipamente de protectie individuale la locul de munca.

Securitatea si sanatatea in munca sunt doua aspecte importante, pe care atat angajatii, cat si angajatorii trebuie sa le respecte. Daca acest lucru nu se intampla, Inspectia Muncii poate aplica amenzi considerabile pentru a responsabiliza partile implicate si a le face sa realizeze care sunt riscurile la care se supun.

Ce amenzi risca angajatorii daca nu respecta aceste legi?

Inspectia Muncii a desfasurat mai multe actiuni de control, in luna septembrie a anului trecut, in urma carora inspectorii au aplicat amenzi usturatoare, cumulate la 1,615 milioane de Euro. In timpul verificarii, inspectorii au tinut cont de mai multe criterii, care subliniaza atat responsabilitatea persoanei angajatoare, cat si a angajatilor.

Cei care nu respecta legile referitoare la evaluarea riscurilor ce ameninta integritatea corporala si psihica a angajatilor risca sa primeasca o amenda care poate varia intre 4.000 si 8.000 de Lei. In plus, in situatia unui accident de munca, soldat cu incapacitatea temporara de munca sau chiar decesul unui angajat, pe langa amenda cuprinsa intre 3.000 si 10.000 de Lei, se poate suspenda chiar si activitatea firmei! Totodata, in functie de gravitatea accidentului, angajatorul care nu a respectat regulile de protectie poate ajunge la inchisoare.

Atunci cand cumperi echipamente de protectie, trebuie sa fii atent la calitatea lor pentru ca ele sa isi serveasca scopul si sa poata fi purtate cat mai mult timp. Asadar, pentru o investitie pe termen lung, trebuie sa alegi echipamente de protectie care sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Sa aiba certificare RoCert

Este foarte important sa alegi echipamente de protectie cu certificare RoCert, pentru ca, in acest mod, te asiguri ca articolele vestimentare vor respecta legile in vigoare si vor beneficia de garantia calitatii.

Sa fie rezistente

Conditiile meteo contribuie la uzura echipamentelor de protectie, indiferent care este domeniul de activitate al angajatilor. Acestea se pot murdari cu usurinta, motiv pentru care iti recomandam sa achizitionezi echipamente de protectie din materiale cu o durabilitate crescuta la spalari repetate. Materialele folosite in confectionarea hainelor care rezista la factorii externi sunt bumbacul natural, tercotul si poliesterul.

Sa aiba materiale confortabile

Este important pentru angajati sa beneficieze de confort termic si de mobilitate, atunci cand poarta echipamentele de lucru. Asadar, in sezonul cald, poti opta pentru echipamente de protectie cu maneca scurta sau pentru materiale, precum poliesterul, deoarece nu retin umezeala. In schimb, echipamentele de protectie din bumbac le ofera angajatilor mai multa mobilitate.

ProtectKronos iti ofera echipamente de protectie care indeplinesc toate aceste criterii importante. Comanda echipamente de protectie, costume si halate medicale pentru angajati si bucura-te de cel mai bun raport calitate-pret!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *