4 lucruri de bază pe care trebuie să le faci pentru a scăpa de kilogramele în plus

Un stil de viață neechilibrat atrage după sine efecte variate. Pe lângă o lipsă acută a încrederii în forțele proprii, persoanele cu o greutate în exces dezvoltă diferite riscuri pentru sănătate. În ciuda numeroaselor suplimente de slăbit sau a ceaiurilor cu promisiuni de pierdere în greutate, există tehnici dovedite care îmbunătățesc și sprijină acest lucru din interior.

La fel ca orice alt aspect cu efecte asupra corpului nostru, greutatea în plus trebuie tratată din interior. Așa se face că fiecare organism are propriul său ritm, pe care fiecare dintre noi trebuie să îl cunoaștem și să îl racordăm la standardele impuse de specialiștii în domeniu. Multe diete promit reducerea rapidă în greutate, însă acestea nu asigură și menținerea greutății ideale pe termen lung. Descoperă în rândurile următoare 4 lucruri de bază pe care trebuie să le faci pentru a scăpa de kilogramele în plus, simplu și eficient!

  1. Calculează indicele tău de masă corporală (IMC)

Fiind folosit de consilierii în nutriție din întreaga lume, indicele de masă corporală (IMC) prezintă nivelul de grăsime din organism. Acest indice se calculează plecând de la greutate și luând în considerare înălțimea persoanei. Este important de precizat că indicele de masă corporală este valid doar pentru persoanele cu vârsta de peste 20 de ani.

Pentru a descoperi care este IMC-ul tău, poți fie să apelezi la un specialist în nutriție (care are un aparat specializat sub forma unui cântar), fie să calculezi valoarea cu următoarea formulă:

Numărul de kilograme (greutatea ta) împărțit la numărul de metri (înălțimea ta) la pătrat. Pe scurt, formula arată cam așa: kg/m2.

  • Folosește un jurnal pentru a ține o evidență clară a greutății tale

Dacă te-ai decis să urmezi un stil de viață sănătos, este important să menții o evidență clară a parcursului tău. Alege un jurnal în care să notezi atât greutatea, cât și numărul de calorii pe care l-ai consumat în fiecare zi. Astfel, ai o imagine completă a lucrurilor pe care le faci pentru corpul tău și ai parte de motivația necesară oricând ai nevoie.

Pe lângă aspectele menționate, poți să integrezi în jurnal și alimentele interzise dacă și pe care le-ai consumat. Acestea nu sunt motive de panică, însă te vor ajuta să fii mult mai responsabil în viitoarele tale alegeri alimentare. Dacă optezi pentru dieta rina, asigură-te că ești conștient de toate repercusiunile.

  • Hidratează-te frecvent

Nimic nu ajută mai bine organismul să ajungă la greutatea ideală ca apa. Consumul zilnic de minim 2 litri de lichide este o cerință obligatorie, regăsită în toate recomandările specialiștilor (inclusiv a doctorilor). Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, contribuind la accelerarea metabolismului. În plus, va avea grijă ca pH-ul tău să fie întotdeauna echilibrat. În ceea ce privește starea de sațietate, apa te face să te simți plin, lucru care te va ajuta să eviți câteva gustări nesănătoase.

  • Consumă fructe și legume în mod constant

Atât fructele, cât și legumele conțin nutrienți benefici organismului. Fibrele, vitaminele și mineralele din interior ajută organismul și ne dau o stare de bine. Înainte de a alege să mănânci dulciuri, gândește-te că două porții de legume consumate zilnic te ajută să slăbești și să ajungi la forma dorită. În plus, poți să apelezi oricând la fructe, acestea fiind o gustare mult mai sănătoasă care pot să înlocuiască zahărul din dulciuri cu fructoză.

Lupta cu kilogramele în plus poate fi rapid câștigată, folosindu-te doar de câteva elemente de bază pentru un stil de viață sănătos. Asigură-te că le integrezi în rutina ta zilnică, pentru a te bucura de rezultate spectaculoase! Nimic nu ne face să ne simțim mai bine decât faptul că arătăm bine, atât la interior, cât și la exterior!

Prin programe precum cel de la Rainz Academy va asigurați că o să primiți cele mai bune sfaturi când vine vorba de nutriție și chiar și de exercițiile fizice necesare în orice moment al zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *