4 motive esentiale pentru a invata sa faci surf

Surfing-ul nu mai este de mult timp doar un sport sau un mod de petrecere a timpului liber, fiind astazi o parte integranta din cultura oamenilor din toata lumea. Acesta este un sport care schimba realmente vietile celor care il practica, avand numeroase beneficii asupra sanatatii si nu numai. Iar in cazul in care credeai ca este nevoie sa ajungi tocmai in Australia pentru a prinde valurile ideale pentru surf si a te bucura pe deplin de beneficiile acestui sport, trebuie sa stii ca si in Romania poti invata sau te poti antrena cu sup Bucuresti, sup Cheile Nerei si sup Delta Dunarii cu ajutorul instructorilor profesionisti. Iata, asadar, care sunt cele 4 motive esentiale pentru a incepe sa faci surf.

  1. Fitness complet – Surfing-ul este un exercitiu intens si un antrenament complet pentru corpul uman, fiind modul perfect de a face cardio si exercitii de forta. Fiecare etapa a practicarii surfing-ului testeaza puterea, echilibrul, agilitatea si rezistenta corpului. Pe masura ce continui sa inveti, dorinta de a progresa devine din ce in ce mai mare. Vei fi motivat in mentinerea unei conditii fizice de invidiat si cu timpul vei incepe sa faci alegeri mult mai sanatoase in viata. Nu degeaba se spune ca cei care practica surf sunt unii dintre cei mai atractivi si mai sanatosi oameni din lume!
  2. Cresterea increderii de sine – Odata cu conditia fizica, creste in mod automat si increderea de sine. Prin surf, vei putea sa iti invingi orice temere sau frica de apa si vei invata cum sa te bazezi pe propriul corp si cum sa iti gasesti si sa iti stapanesti curajul. Increderea pe care o poti capata prin intermediul surfing-ului te va ajuta mai tarziu si in viata, stiind cum sa faci fata cu brio situatiilor mai putin placute, nepravazute, de criza.
  3. Mentinerea sanatatii psihice – Orice sesiune de surf ofera un cocktail de adrenalina si de endorfine pentru oricine, indiferent de varsta, sex, nivel de educatie si asa mai departe. Prin surf te vei putea distra si relaxa intr-un mod inedit, uitand de grijile cotidiene. Surfing-ul este o forma holistica de terapie care promoveaza bunastarea mentala, psihologica si spirituala si ajuta in gasirea focusului interior.
  4. Beneficii sociale –  Cu ajutorul surfing-ului, vei avea ocazia sa impartasesti pasiuni si experiente comune cu cei dragi, dar totodata vei avea sansa sa cunosti si sa construiesti legaturi puternice cu oameni noi, deoarece acest sport implica o activitate sociala impartasita de grupuri. A fi surfer inseamna a face parte dintr-o comunitate ce pune pret pe respect, incredere, atentie si prietenie.

Ce mai astepti? Acum ai suficiente motive pentru a incepe sa faci surf. Surfing-ul este o activitate care ofera numeroase beneficii fizice si mentale majore, iar lista acestora poate continua, cu siguranta. Daca vrei sa te deconectezi, sa descoperi si sa experimentezi cultura surfing-ului cu una dintre cele mai mari scoli de surf si SUP din Romania, SupAcademy, intra pe site-ul www.supacademy.ro sau scrie la adresa board@supacademy.ro si traieste o aventura de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *