5 aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a alege agentia SEO perfecta pentru business-ul tau

Optimizarea SEO nu ar trebui privita superficial, deoarece, atunci cand este executata de o agentie SEO profesionista, iti poate aduce oportunitati de business la care altfel nu ai fi avut acces. Cu toate acestea, pe masura ce apar tot mai multe agentii SEO, este din ce in ce mai dificil sa diferentiezi intre experti si neprofesionisti. Iata mai jos cateva elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi cea mai potrivita agentie SEO pentru tine:

1. Stabileste-ti propria definitie a succesului. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti stabilesti propria definitie a succesului din punct de vedere al optimizarii SEO. Cu alte cuvinte, trebuie sa stabilesti de ce investesti intr-o agentie SEO si care vrei sa fie rezultatele. Pentru unii, succesul inseamna pozitionarea in prima pagina de rezultate pe cuvintele-cheie X, Y si Z, pentru altii, cresterea traficului zilnic cu 35%. Pe langa stabilirea acestei definitii, trebuie sa intelegi si cum sunt masurate rezultatele optimizarii SEO, pentru a-ti face o imagine clara a obiectivelor pe care vrei sa le atingi si a modului in care o agentie SEO profesionista te poate ajuta sa faci acest lucru.

2. Exprima-ti asteptarile. Inarmat cu propria definitie a succesului optimizarii SEO, este timpul sa anunti agentia SEO pe care doresti sa o contractezi ce asteptari ai de la aceasta. Spre exemplu, printre criteriile tale eliminatorii pot fi urmatoarele: ca agentia SEO sa aiba un birou local in orasul tau, sa aiba o experienta de cel putin 5 ani in domeniu si sa iti ofere o consultare initiala gratuita. Chiar daca nu acestea sunt criteriile care conteaza pentru tine, important este sa iti stabilesti o lista de cerinte obligatorii pentru agentia SEO pe care vrei sa o angajezi.

3. Adreseaza intrebarile potrivite. Odata ce ai ajuns la o lista restransa de agentii SEO, este timpul sa te intalnesti cu reprezentantii lor. In timpul acestor intalniri, este foarte important sa le adresezi tuturor aceleasi intrebari. Iata cateva exemple:

– cum ma veti ajuta sa imi ating obiectivele?
– care credeti ca este principalul avantaj pe care il oferiti ca agentie SEO?
– cum imi veti comunica schimbarile pe care le veti face site-ului meu?
– care este definitia proprie a succesului unei optimizari SEO?
– ce se intampla cand decidem sa oprim colaborarea?

In functie de tipul business-ului tau online, poti adresa intrebari mult mai specifice pentru a afla in amanunt tot ce te intereseaza.

4. Verifica optimizarea SEO a respectivei agentii. Ai angaja o companie de reparat acoperisuri care are sediul intr-o cladire al carei acoperis sta sa cada? Probabil ca nu. Similar, este logic sa verifici daca agentia SEO pe care vrei sa o angajezi are site-ul optimizat SEO, daca apare in primele pozitii pe cautari relevante si daca metadescrierile de pe site-ul lor sunt facute intr-un mod profesionist.

5. Cere referinte si studii de caz. Cele mai bune agentii SEO iti vor oferi cu placere referinte, testimoniale si studii de caz referitoare la munca lor pentru alti clienti. Daca nu ti le ofera ei, cere-le tu! Studiile de caz sunt cele mai importante, deoarece acolo se observa rezultatele concrete, dar nu subestima nici importanta referintelor. De obicei, daca oscilezi intre doua sau mai multe agentii SEO, referintele pot inclina decisiv balanta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *