5 efecte pe care le are consumul de cafea asupra organismului

Obiceiul de a consuma cafea nu se refera la simpla ingerare a unui lichid, cu scopul de a ne face sa ne simtim mai energici si de a ne mobiliza pentru a accepta provocarile unei noi zile pline. A bea cafea buna inseamna si o experienta in sine, care difera de la individ la individ, in functie de preferinte, momentul zilei, locatie etc. Pentru unii, cafeaua reprezinta un adevarat ritual care cuprinde prepararea ei intr-un anumit fel, servirea in ceasca preferata sau poate fi legata de placerea conversatiei alaturi de o persoana draga. Pentru altii, cafeaua este modul in care isi incep fiecare dimineata si ajuta la o mai buna planificare a zilei ce urmeaza in doar 5 minute.

Indiferent cum ai alege sa consumi cafeaua, chit ca o prepari acasa la ibric, o sa savurezi in tihna la o cafenea cocheta sau o cumperi de la un automat de cafea cu pahare de carton, iata 5 efecte pe care le are consumul de cafea asupra organismului tau:

  1. Cafeaua contribuie la o digestie mai buna. De aceea, italienii obisnuiesc sa consume cafea dupa mesele principale, bucurandu-se de efectul laxativ al acesteia.
  2. Cafeaua te fereste de boli, prin bogatia de antioxidanti pe care ii contine. Antoxidantii sunt acele substante care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
  3. Cafeaua te ajuta sa ai un randament mai bun in timpul activitatilor fizice. Nu doar ca ai mai multa energie, dar iti va creste si rezistenta la effort.
  4. Cafeaua poate contribui la calmarea durerilor. Trebuie mentionat ca o cafea in sine nu are proprietati analgezice, dar faciliteaza absorbtia substantelor active din medicamentele pentru dureri.
  5. Cafeaua ajuta la slabit. Este adevarat ca o ceasca de cafea nu te va scapa de kilograme peste noapte, dar cofeina contribuie la procesul de slabire prin accelerarea metabolismului.

Pentru a ne bucura din plin de beneficiile consumui de cafea si a ocoli efectele adverse, e bine sa tinem cont de recomandarile specialistilor de a bea 1-3 cesti pe zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *