5 lucruri pe care oricine trebuie sa le stie despre SEX!

Explorarea laturii sexuale este un aspect de care fiecare dintre noi ar trebui sa ne preocupam. Fie ca recunoastem sau nu, sexul este una dintre activitatile care produc cea mai mare placere pentru corp, dar care are totodata o multime de alte beneficii pentru sanatate.

Exista cateva lucruri pe care oricine trebuie sa le stie despre sex si despre satisfactia pe care acesta o confera, lucruri pe care ti le prezentam in acest articol.

 

 

  • Sexualitatea este o calatorie continua

 

Sexul este un lucru complex, care se poate invata doar prin practica si in timp. Fiecare dintre noi percepem diferit senzatiile resimtite in timpul actului sexual, de aceea este important sa experimentezi pana ce identifici care sunt acele atingeri, miscari, pozitii etc. care iti produc placere. De asemenea, descopera care sunt parghiile care te conduc catre o satisfactie maxima alaturi de partener. Nu de putine ori, putem concluziona ca sexul nu este la fel de placut cu o persoana in care nu avem incredere sau care nu are anumite caracteristici fizice, spre exemplu.

 

 

  • Placerea este declansata intr-un mod diferit de la persoana la persoana

 

Asa cum spuneam si in randurile de mai sus, oamenii resimt placerea sexuala in diferite moduri. Daca pentru unii functioneaza preludiul intens, vizionarea filmelor pentru adulti sau poate chiar o sesiune de erotic masaj in Bucuresti, altii nu au nevoie de astfel de activitati preliminare actului sexual pentru a se simti pe culmile placerii! Fanteziile si interesele oamenilor sunt la fel de variate precum corpurile lor, asa ca nu ezita sa experimentezi diverse forme ale placerii!

 

 

  • Comunicarea cu partenerul este esentiala pentru o viata sexuala sanatoasa

 

Sexul nu mai este de mult un subiect tabu, dar totusi unele relatii nu functioneaza optim in ceea ce priveste legatura sexuala deoarece partenerii nu comunica despre acest topic. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme care creaza dezechilibre in viata de cuplu. E esential ca in relatia cu partenerul sa se comunice deschis despre preferintele fiecaruia, despre limite si despre dorinte.

 

 

  • Este bine sa pui intrebari despre sex

 

Sexul este un subiect vizavi de care ar trebui sa iti exprimi curiozitatea. E foarte bine sa cauti informatii si raspunsuri la nelamuririle pe care le ai, pentru ca doar in acest mod vei reusi sa te perfectionezi. Poti cauta detalii despre orice esti curios sa afli de pe internet, de la specialisti, din cartile dedicate dar si discutand cu alte persoane, altele decat partenerul de viata.

 

 

  • Decizia de a face sau nu sex iti apartine in totalitate

 

Pentru ca am tot mentionat in acest material ca sexul reprezinta o experienta diferita pentru fiecare dintre noi, este momentul sa stii ca nu este nimic in neregula daca nu iti place sa il practici la fel de mult comparativ cu alte persoane. Nevoile fiecaruia dintre noi sunt diferite, de aceea decizia de a face sau nu sex mai des sau mai rar iti apartine in totalitate, la fel ca si modalitatea in care iti alegi partenerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *