5 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere dupa ce ti-ai facut propria firma

Procesul de infiintare firma este unul cat se poate de simplu, mai ales in conditiile in care exista din ce in ce mai multe firme de avocatura care intermediaza relationarea cu statul si contra unei sume de bani, pot crea firma in doar 3 zile.

Ceea ce este mai dificil insa, este administrarea firmei si transformarea ei intr-o afacere de succes. Peste 50% dintre firmele nou infiintate in Romania sunt sortite esecului. Tocmai de aceea, dupa ce ai primit actele noii tale firme de la avocat, este bine sa te pregatesti foarte bine si sa te asiguri ca fiecare pas pe care il faci este cel corect.

Sfaturi pentru administrarea firmei la inceput de drum

  1. Asigura-te ca faci totul legal! Documentele financiare, contractele, aprobarile pe care trebuie sa le iei pentru a-ti desfasura activitatea, absolut toate trebuie sa fie corecte si legale. Tocmai din acest motiv, este esential sa te informezi foarte bine despre activitatea pe care o prestezi prin intermediul firmei. Din fericire, exista forumuri de specializare pentru aproape orice tip de activitate si sunt numeroase informatii, peste tot pe internet.
  2. Angajeaza un contabil! Desi anumite parti din contabilitate le poti face si in regim propriu, cea mai buna decizie pe care o poti lua este aceea de a angaja un contabil. Acesta te va ajuta sa obtii venituri cat mai mari si va evita anumite greseli si automat, anumite amenzi.
  3. Investeste inteligent! Cu siguranta nu ai un buget nelimitat. Este bine, asadar, sa il investesti corect. Nu investe in lucruri care nu isi au rostul, cum ar fi un birou foarte mare, aparatura sofisticata sau alte lucruri de care pur si simplu nu ai nevoie. Investeste, in schimb, in promovarea serviciilor pe care le oferi, in analiza concurentei si in imbunatatirea serviciilor. De asemenea, atunci cand esti la inceput de drum investeste intr-un website;
  4. Nu te demoraliza atunci cand gresesti! Niciun business aflat la inceput de drum nu este fara greseala. Chiar daca gresesti, este bine sa continui, fara a-ti pierde moralul.
  5. Construieste-ti un plan de afaceri! Toate actiunile pe care le faci trebuie sa fie conturate in jurul unui plan de afaceri. Este bine sa stii care este scopul business-ului pe care il dezvolti si care sunt pasii pe care vrei sa ii urmezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *