5 reguli pentru a te proteja de bolile cu transmitere sexuala

Sexul nu este doar modalitatea prin care se asigura functia de reproducere, ci este totodata si una dintre cele mai mari placeri de care ne putem bucura. Desi nu ar trebui sa existe reguli stricte in definirea comortamentului erotic, rigorile apar dintr-un alt punct de vedere, care vizeaza igiena si siguranta. In timpul actului sexual neprotejat exista posibilitatea contactarii asa-numitelor boli cu transmitere sexuala. BTS-urile reprezinta un mare risc pentru sanatatea ta si a potentialilor tai parteneri de aceea este bine sa le stii cum anume sa le previi.  

Afla 5 reguli esentiale pentru a te proteja de bolile venerice!

 

#1.Foloseste prezervativul

Dintre toate modurile disponibile prin care te poti proteja de o sarcina nedorita, folosirea prezervativului este singura care te poate feri si de bolile venerice. Cu toate ca exista foarte multe persoane care prefera actul sexual fara prezervativ, penetrarea realizata in acest mod creste semnificativ riscul de transmitere a BTS-urilor.

Astfel, folosirea prezervativului se impune nu doar in timpul contactelor sexuale conventionale, dar si pentru sexul anal sau oral. Si in aceste cazuri riscul de contactare a unei BTS exista, chiar daca este mai mic. Daca este folosit in mod corespunzator, prezervativul ofera pana la 97% protectie impotriva bolilor venerice, inclusiv HIV/SIDA.

#2.Rareste contactele sexuale

Cea mai buna modalitate de a te proteja de bolile cu transmitere sexuala este, desigur, abstinenta. Masturbarea folosind vibratoare si alte jucarii erotice, dar si sexul la telefon sau online sunt alternative la care poti apela pentru a diversifica meniul sexual. Asadar, daca nu vrei să contactezi o boala cu transmitere sexuala si nici nu iti place sa faci sex cu prezervativ, singura solutie – pe care nu credem ca ti-o doresti si care nici nu este sanatoasa! – este abstinenta.  

 

#3.Nu schimba partenerii des

O alta regula de baza pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala este sa nu schimbi foarte des partenerii. Preferabil este sa ai un partener sexual stabil, care sa nu mai intretina relatii intime si cu alte persoane. Vorbiti deschis despre modalitatile prin care va puteti proteja de aceste BTS-uri si luati cea mai buna decizie pentru voi, dar si pentru viitorii parteneri.

 

#4.Mergi la medic

Pe principiul ca este mult mai bine sa previi decat sa tratezi, sfatul nostru este sa mergi, periodic, la medicul specialist. Analizele si investigatiile specifice pot depista din timp o eventuala problema legata de bolile cu transmitere sexuala si se pot lua masurile corespunzatoare in cazul stabilirii unui asemenea diagnostic. Nu ar fi o idee rea daca atat tu cat si partenerul tau ati merge impreuna la medic, preventiv.

 

#5.Vaccineaza-te

Vaccinarea HPV este un subiect care starneste controverse. Desi barbatii sunt mai predispusi decat femeile la a contacta astfel de boli, se recomanda vaccinarea impotriva BTS ca modalitate eficienta de preventie. In acelasi timp, poti apela si la vaccinurile care combat hepatita A sau hepatita B, boli care se transmit, adesea, prin intermediul contactelor sexuale neprotejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *