5 semne că ai de-a face cu o firma serioasă

În activitatea sa, orice antreprenor trebuie să țină cont de anumite reguli și proceduri care au potențialul de a dezvolta și stabiliza afacerea. Una dintre principalele strategii ce pot garanta succesul și longevitatea companiei pe piață este alegerea corectă a partenerilor de business. Cu toate că nu este deloc simplu să identifici firmele serioase, există aspecte care îți pot dovedi dacă ai de-a face cu o societate interesată să clădească relații profesionale puternice. Iată câteva semne ce îți vor arăta dacă lucrezi cu o firmă remarcabilă:

Este corectă, din punct de vedere legislativ

De multe ori, întreprinzătorii nu țin cont de corectitudinea partenerilor de afaceri pornind de la premisa că orice societate își dorește să lucreze conform prevederilor legale. Ei bine, unele relații sunt guvernate și de nereguli, însă, evaziunea fiscală sau încărcarea legii pot contribui la declinul afacerilor. Așadar, în calitate de antreprenor, trebuie să te asiguri că, înainte de toate, companiile alături de care vei derula afaceri își respectă obligațiile legale. Un partener de afaceri serios va accepta să încheie contracte în mod legal, să primească și să emită facturi fiscale și nu se va preta nici vreunui gest care ar putea să-ți pună afacerea în pericol.

Are în spate ani mulți de activitate

Chiar dacă experiența în business nu garantează, în mod deosebit, seriozitatea unei companii, o societate comercială cu mai multă activitate pe piață este ușor de verificat. O firmă de calitate trebuie să aibă un istoric bun, care să includă recunoașteri oficiale, clienți mulțumiți și un parcurs profesional activ, inovator.

Prezintă o situație financiară și juridică bună

Înainte de a demara o colaborare, află cât mai multe detalii despre cifra de afaceri, datoriile, profitul, pierderile, dosarele în instanță, identitatea fondatorilor sau istoricul unei firme. Poți monitoriza până și furnizorii tăi, ca să ai o imagine clară asupra situației financiare și juridice. Verificarea atentă a partenerilor de afaceri îți permite să identifici numeroase oportunități de business, dar, totodată să poți evalua corect și riscurile ce ar putea apărea dacă decizi să închei un parteneriat.

Împărtășește aceeași cultură organizațională

Un factor important într-o relație de afaceri îl reprezintă și valorile pe care le împărtășesc două sau mai multe firme. Cultura unei organizații, respectiv ansamblul de convingeri, idei, proceduri, valori ori comportamente determină regulile de etică aplicabile în parteneriatele de afaceri. În mediul de business, etica face referire la totalitate drepturilor și responsabilităților pe care antreprenorii le au în raport cu alți întreprinzători, cu clienții și furnizorii lor. O companie care dovedește că respectă normele etice, implicit cultura organizațională, arată stabilitate și menținerea încrederii pe piață în relația cu partenerii de business și consumatorii este una serioasă.

Are o reputație excelentă pe piață

În mod sigur, te vei convinge de transparența și onestitatea unei companii dacă recomandările primite din partea clienților și a altor colaboratori sunt pozitive. Felul în care sunt tratați partenerii de business este esențial pentru crearea unor relații de încredere și de lungă durată. Dacă mai mulți dintre colaboratorii unei firme îți vorbesc despre faptul că aceasta își respectă promisiunile, obligațiile de plată, termenele limită, clienții și furnizorii, e cert că ai de-a face cu o societate serioasă. Sinceritatea și corectitudinea sunt apreciate de colaboratori și, ulterior, toate aceste lucruri pozitive sunt răsplătite prin loialitate. Prin urmare, nu ezita să lucrezi cu firmele care au parteneri de afaceri credincioși și despre care auzi doar lucruri pozitive.

Majoritatea antreprenorilor de succes știu că asocierea nepotrivită în afaceri costă foarte mult și, de aceea, iau anumite măsuri înainte de a demara un parteneriat. Dacă îți dorești să lucrezi cu firme serioase, ai grijă să verifici atent activitatea acestora și să fii la curent cu ultimele detalii referitoare la reputația lor sau situația juridică și financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.