6 instrumente de masura care nu trebuie sa lipseasca niciunui specialist in domeniile tehnice

Specialistii din domeniile tehnice folosesc instrumente de masura si control, cu ajutorul carora analizeaza diversi parametri, cum ar fi curentul electric, dar si alte fenomene fizice cu care se confrunta zilnic, prin natura meseriei lor. In Romania, cei mai multi profesionisti din aceste domenii isi procura aparatura de la Ronexprim. Compania fondata in 1991 este lider pe piata autohtona de instrumente de masura, echipamente de laborator si echipamente de cantarire electronica. Iata in continuare care sunt cele mai populare produse din oferta Ronexprim:

1. Camere de termoviziune

Aceste instrumente de masura sunt folosite pentru a observa oscilatiile si diferentele de temperatura dintre diferite componente si materiale, pentru a depista sau a preveni o eventuala problema de functionare. In oferta Ronexprim, gasesti o gama larga de camere de termoviziune, atat pentru mentenanta predictiva in constructii, cat si pentru aplicatii industriale. In plus, compania iti sta la dispozitie pentru consiliere din punct de vedere tehnic, dar si pentru a-ti oferi tot suportul necesar montarii si punerii in functiune a echipamentelor.

2. Multimetre digitale

Acestea sunt unele dintre cele mai folosite instrumente de masura datorita versatilitatii lor, fiind compatibile cu un numar foarte mare de aplicatii. Multimetrele digitale permit masurarea tensiunii alternative sau continue (exprimata in volti), a intensitatii curentului electric (exprimata in amperi) si a rezistentei electrice (exprimata in ohmi). In plus, cele mai performante modele iti ofera chiar si posibilitatea de a verifica functionalitatea diodelor semiconductoare si a tranzistoarelor bipolare.

3. Clesti de curent

Clestii de curent sunt utilizati pentru a testa firele compacte si inguste, conductorii mari, dar si panourile greu accesibile. Aceste instrumente de masura realizeaza masuratori silentioase si de mare acuratete, motiv pentru care sunt indicate in cazul unei utilizari intense.

4. Megohmetre

Aceste instrumente de masura sunt indispensabile specialistilor care trebuie sa testeze rezistenta de izolatie. Cu ajutorul unui megohmetru, se poate verifica integritatea unei izolatii, pentru a vedea daca exista cabluri sau instalatii deteriorate, dar si pentru a detecta eventuale erori de conectare. Masuratorile efectuate cu un asemenea dispozitiv pot preveni deteriorarea intregului sistem, dar si formarea arcurilor electrice.

5. Osciloscoape

Osciloscoapele permit masurarea semnalelor de tensiune electrica avand frecventa constanta, dar si masurarea concomitenta a mai multor semnale de tensiune care evolueaza. Instrumente de masura foarte versatile, osciloscoapele au un spectru larg de functii, cum ar fi: analiza si interpretarea semnalelor, memorarea datelor, afisarea rezultatelor si printarea acestora sau salvarea lor in format electronic, dar si numeroase modalitati de reglare si moderare.

6. Analizoare de energie

Aceste instrumente de masura sunt ideale pentru profesionistii din domeniile electric si electronic, fiind de un real ajutor pentru evaluarea functionalitatii aparaturii in parametri normali. Analizoarele de energie moderne permit obtinerea rapida de informatii, dar au si numeroase functii utile, precum afisarea sub forma de unda / tabele / grafice, interfete USB, sincronizare USB, un spatiu de stocare mare si un afisaj LCD cu luminozitate reglabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *