6 intrebari si raspunsuri despre implanturi dentare

implanturi dentare

Implanturile dentare sunt cele mai inovative tratamente stomatologice la ora actuala in ceea ce priveste inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Prin urmare, exista numeroase intrebari despre implanturi dentare, venite din partea pacientilor sau a oamenilor in general, din dorinta de informare. Iata un scurt rezumat:

1. Ce sunt implanturile dentare?
Acestea reprezinta o interventie ce se desfasoara in vederea montarii uneri radacini artificiale in osul maxilar sau mandibula. Astfel, se realizeaza practic un nou dinte, avand la baza o piesa din titan. Pe langa aceasta radacina, intreaga lucrare mai este alcatuita din bontul protetic si coroana din ceramica, adica partea vizibila si estetica. Rezultatul final va fi un dinte nou, cu aspect natural si 100% functional, oferind pacientului un confort total pentru o masticatie corecta si eficienta.

2. Implanturile sunt mai dureroase decat puntile dentare?
Spre deosebire de puntile clasice si complicate, procedura de implantare nu presupune devitalizarea dintilor vecini (scoaterea nervului). Prin urmare, putem spune ca implanturile dentare sunt mai putin invazive, dar si mai putin dureroase!

3. Putem inlocui mai multi dinti cu implanturi dentare?
Datorita tehnologiei de ultima generatie, chiar si pacientii care si-au pierdut integral dantura sau au osul nativ afectat pot beneficia cu succes de servicii de implantologie. Acest lucru este posibil printr-o procedura suplimentara de aditie osoasa. Numarul de implanturi poate fi nelimitat, in functie de integritatea structurii osoase a pacientului, existand insa posibilitatea ca aceasta sa fie refacuta.

4. Ce variante avem in materie de implanturi dentare si care sunt cele mai bune?
O clinica stomatologica de top, precum Clinicile Dr. Leahu, iti va pune mereu la dispozitie implanturi de calitate, indiferent de tipul acestora, cu o rata de succes a osteointegrarii de 100%. Astfel, „cele mai bune” implanturi dentare sunt acelea care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale! Spre exemplu, in cazul in care ti-ai pierdut toata dantura sau o intreaga arcada si nu vrei sa recurgi la proteze mobile, este indicat sa apelezi la tehnica Sky Fast&Fixed de la Bredent pentru dinti ficsi in doar 24 de ore. Iar daca ai de inlocuit un singur dinte sau mai multi, tehnica One Day iti reda zambetul perfect intr-o singura zi. In plus, pentru dintii din fata primesti o lucrare provizorie pe loc!

5. Care sunt avantajele de care se bucura beneficiarii unor implanturi dentare?
Exista numeroase avantaje in urma unui astfel de tratament de calitate superioara:
– obtinerea unei masticatii corecte;
– senzatia si confortul unui dinte real;
– evitarea riscului de atrofiere a osului;
– pastrarea intacta a dintilor vecini, comparativ cu puntile dentare;
– imbunatatirea fizionomiei fetei etc.

6. Ce riscuri pot declansa anumite implanturi dentare?
In functie de sensibilitatea pacientului si de gravitatea cazului, pot interveni unele reactii adverse, precum: mici sangerari si vanatai, umflarea fetei sau a gingiei, disconfort sau durere usoara pana la moderata. Aceste efecte secundare nu reprezinta un motiv de ingrijorare, fiind temporare si disparand in cateva zile de la interventie. In urma unei proceduri de slaba calitate, efectuate la un cabinet fara experienta, pot aparea insa complicatii grave, cum ar fi: probleme sinusale, afectarea nervilor sau chiar infectii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *