6 mituri despre implantul dentar

implanturi dentare

Implantul dentar este, fara dar si poate, cea mai potrivita solutie pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Cu toate acestea, un astfel de tratament presupune o interventie chirurgicala cu riscuri si avantaje deopotriva. Spre exemplu, 90% din populatie crede ca un implant dentar este cea mai dureroasa procedura stomatologica, iar mai bine de 80% considera ca un implant dureaza o viata. Iata care sunt cele mai des intalnite mituri despre acest subiect, ce este adevarat si ce nu:

1. Implantul dentar este cea mai dureroasa procedura stomatologica
Fals! In realitate, inserarea unui implant este o alternativa mult mai putin dureroasa decat solutiile clasice, precum puntile dentare. Acestea din urma presupun devitalizarea a doi dinti invecinati, adica scoaterea nervului, ceea ce poate provoca mult mai multa durere!

2. Un implant dentar dureaza o viata
Relativ adevarat! La Clinicile Dr. Leahu, datorita tehnologiei de ultima generatie si a specialistilor in Implantologie, rata de succes a osteointegrarii este de 100%. Cu toate acestea, durata de viata a implantului depinde foarte de mult si de pacient, daca acesta respecta toate indicatiile si regulile de igiena orala de-a lungul timpului. In general, conform studiilor, garantia unui implant este de cel putin 10-15 ani (in functie si de materialele folosite).

3. Nu poti beneficia de implant dentar daca ai osul maxilar afectat
Fals! Conform Dr. Ionut Leahu, medic dentist si specialist in Implantologie, chiar si pacientii care sufera de pierderi osoase pot beneficia de un tratament cu implant. Acest lucru este posibil printr-o interventie suplimentara de aditie osoasa.

4. Nu mai poti face niciodata investigatii RMN daca iti pui implant dentar
Fals! Investigatiile RMN pot fi afectate doar in cazul in care interfereaza cu obiecte feromagnetice (continut feros). Implanturile, insa, sunt realizate din materiale biocompatibile, precum ceramica, titan sau zirconiu. Asadar, si acesta este doar un mit!

5. Implantul dentar provoaca aparitia cancerului
Fals! Nu exista nicio dovada stiintifica in acest sens! Intr-adevar, implanturile ceramice sunt casante si ascund fisuri microscopice in structura lor. Astfel, un soc mai puternic le poate fragmenta in interiorul osului. Insa de aici si pana la a spune ca implantul cauzeaza cancer, indiferent de materialul din care acesta este fabricat, e cale lunga.

6. Implantul dentar rezolva toate problemele
Nu chiar! Spre exemplu, un tratament cu implant nu poate inlocui un tratament ortodontic. Dimpotriva, iti poti deteriora si mai mult dantura daca apelezi la implantologie fara a-ti rezolva problemele ce tin de ortodontie. Se poate ajunge la complicatii foarte mari daca se insereaza un implant la modul haotic, fara un plan elaborat de tratament, care sa ia in considerare toate aspectele si riscurile.

Implantul este o interventie chirurgicala prin care se monteaza in osul maxilar o radacina artificiala pentru un dinte nou, sub forma unei piese din titan sau zirconiu. Aceasta procedura include operatia propriu-zisa si mai multe componente, precum: implantul, surubul de acoperire, surubul de vindecare si bontul protetic (coroana din ceramica sau compozit).

Pentru cele mai bune solutii, pentru a evita posibilele riscuri si complicatii, apeleaza la specialistii in Implantologie Dr. Leahu! In clinicile noastre vei gasi o echipa interdisciplinara care iti va explica tot ce trebuie sa stii despre tratamentul cu implant dentar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *