Afla acum tot ce trebuie sa stii despre ingrasaminte starter

In realitate, media ne arata ca oamenii au devenit din ce in ce mai educati in ultimele decenii in legatura cu propriile culturi. Initial, gradina insemna tot ceea ce tine de frumos, flori colorate ce pot infrumuseta orice casa. Insa, mai nou s-a introdus conceptul de gradina de zarzavaturi, care imbina utilul cu placutul.

Asta nu inseamna ca drumul tau spre gradina de vis va fi lipsit de provocari. Din contra, buruienile si daunatorii stau mereu la panda pentru a-ti face viata mai grea. Insa, daca esti in cautarea raspunsurilor in legatura cu erbicide si ingrasaminte starter, ai ajuns la locul potrivit.

Cum functioenaza, de fapt, erbicidele?

Inainte de a fugi la magazin si a alege gama cea mai potrivita pentru culturile tale, trebuie sa intelegi conceptul ce sta in spatele acestor erbicide. Exista mai multe categorii, in functie de modul lor de actionare. Astfel, vor exista erbicide ce functioneaza prin frunzele plantelor tale, pe cand altele vor merge direct prin sol. Exista si o a treia categorie, care insumeaza ambele, astfel atacand daunatorii in cel mai eficient mod posibil.

Trebuie sa tii mereu cont de rotatia culturilor, pentru a asigura o mai mare putere de crestere si a „pacali” buruienile. Trebuie sa gasesti si momentul potrivit pentru a aplica un astfel de tratament plantelor tale. Nu este recomandat sa incepi oricand sa tratezi culturile, deoarece astfel risti sa produci mai multe daune.

Daca este sa vorbim strict de ingrasaminte starter, acestea mai poarta si denumirea de fertilizanti microgranulati. Sunt o inventie relativ noua pe piata romaneasca, avand insa mare priza la publicul de specialitate. Pentru a putea aprecia cu adevarat rolul pe care il vor juca aceste ingrasaminte starter in viata plantelor tale, trebuie sa intelegi exact care este scopul principal al fosforului atunci cand vine vorba de culturi.

Fosforul poate fi preluat de catre plante direct din radacina, prin contact direct. Partea trista e ca de multe ori fosforul nu apare in cantitatile necesare pentru a oferi hrana suficienta dezvoltarii culturilor. Astfel, aplicand aceste ingrasaminte starter, le vei oferi un plus plantelor tale. Nicio planta nu poate creste corect si sanatos atata timp fosforul lipseste din viata acesteia.

Avand in vedere faptul ca dintre toate ingrasamintele ce apar, sau pot fi aplicate, fosforul este cel care se misca pe distantele cele mai mici, plantele tale vor avea nevoie de un plus pentru crestere, pe care il poti da prin utilizarea de ingrasaminte starter.

Avantajele pe care le au aceste ingrasaminte starter:

  • Se pot aplica foarte usor si rapid, direct la locul unde este nevoie de ele;
  • Au o rata maxima de absorbtie a fosforului;
  • Prin aplicarea localizata, fosforul devine inaccesibil buruienilor, ajutand doar plantele.

Apeleaza la specialisti Sarcina ta este doar aceea de a decide ce fel de ingrasaminte starter vei dori sa utilizezi pentru gradina. In cazul in care ai intrebari sau nelamuriri legate de aceste ingrasaminte revolutionare, nu ezita sa te adresezi specialistilor de la Pesticide-az, locul in care vei gasi nu doar cele mai bune raspunsuri, ci si cele mai eficiente produse pentru culturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.