Ai nevoie sa efectuezi analize de hormoni? Synlab te asteapta!

Vino la Synlab pentru analize hormoni

Analize de hormoni sunt teste medicale esentiale pentru a evalua nivelurile hormonilor din organismul uman. Aceste teste sunt importante deoarece hormonii sunt chimicale produse de glandele endocrine care afecteaza functiile diferitelor tesuturi din organism. Nivelurile hormonilor pot fi afectate de diferite afectiuni, stres, medicamente sau schimbari hormonale naturale, cum ar fi pubertatea sau menopauza.

Analize de hormoni pot fi utilizate pentru a diagnostica diverse afectiuni, cum ar fi diabetul, hipotiroidismul, hipertiroidismul, sindromul ovarelor polichistice si altele. De asemenea, pot fi utilizate pentru a evalua eficienta tratamentelor hormonale sau pentru a monitoriza nivelurile hormonilor la femeile care sunt insarcinate sau care iau contraceptive.

Cate tipuri de analize exista?

analize hormoni

Exista diferite tipuri de analize hormoni, in functie de hormonul care este evaluat. Acestea pot fi analize ale hormonilor tiroidieni, cum ar fi tiroxina (T4) sau tireoglobulina (TG), analize ale hormonilor steroidieni, cum ar fi estrogenul sau progesteronul, sau analize ale hormonilor de crestere, cum ar fi hormonul de crestere (GH).

Pentru a realiza o analiza a hormonilor, pacientul poate fi solicitat sa-si ia sange sau urina la un moment specific din zi, deoarece nivelurile hormonilor pot varia in timpul zilei. De asemenea, pacientul poate fi solicitat sa-si ia sange dupa o perioada de jejun (perioada in care nu s-a consumat mancare) sau dupa administrarea unui medicament specific.

Este important sa se respecte instructiunile medicale inainte de a se realiza o analiza a hormonilor, deoarece orice deviere de la acestea poate afecta rezultatele. De exemplu, consumul de alimente sau medicamente care pot afecta nivelurile hormonilor poate afecta rezultatele analizei.

Synlab iti da rapid rezultatul!

In general, rezultatele analizei hormonilor sunt disponibile in cateva zile dupa recoltarea mostrelor. Medicul va interpreta rezultatele si va lua in considerare si alte informatii medicale, cum ar fi simptomele pacientului si istoricul medical, pentru a determina daca sunt necesare alte investigatii sau tratamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *