Alimentarea sugarilor și a copiilor mici cu lapte praf

Nu există nici o îndoială că laptele matern este cel mai bun. Dând copilului lapte din propriul sân, mama îi oferă toate ingredientele necesare dezvoltării fizice și intelectuale.

Folosește lapte praf ca ultimă soluție

Se formează celui mic un sistem imunitar puternic, se reduce riscul acestuia de a dezvolta o serie întreagă de boli: de la răcelile obișnuite, la obezitate, diabet sau alergii. În plus, compoziția laptelui uman se schimbă odată cu dezvoltarea copilului nostru.

Prin urmare, alimentele pentru bebeluși nu ar trebui niciodată considerate o alternativă convenabilă la alăptare, ci întotdeauna ca o ultimă soluție la care să se apeleze.

Dacă acest lucru nu este însă posibil, mulți medici pediatri recomandă o formulă de lapte praf topfer pentru sugari.

Mai ales că de-abia după primul an de viață al copilului este ceva ami sigur să oferiți lapte de vacă și produse lactate în loc de lapte praf sau, după diversificare, alte alimente ce conțin de substanțe nutritive speciale. Laptele de vacă nu este un aliment ideal pentru un copil, dar în acest stadiu al vieții organismul său este deja atât de dezvoltat încât să îl poată consuma. Evident, alături de o serie întreagă de alte produse: legume, fructe, carne, pește, ouă.

Prin urmare, cumpărarea de lapte modificat (o formulă de lapte praf Humana sau de la alt brand) pentru un copil sănătos de peste an nu mai este necesară și este mai bine să utilizați un produs natural, precum este laptele de vacă provenit dintr-o sursă sigură.

Cu toate acestea, ce trebuie făcut atunci când copilul nu are încă vârsta de un an și nici nu putem alăpta? Evident, singura soluție este utilizarea unei formule de lapte praf prescrisă de către medicul pediatru, asa cum este Topfer kinder.

Diferență reală între alimentația bebelușilor sub un an se bazează pe două mari criterii:

  1. Vârsta copilului

Formulele de lapte praf sunt împărțite în formule pentru copii de la 0 la 6 luni (lapte inițial, adesea marcat cu simbolul 1), și formule pentru copii de la 6 la 12 luni (laptele de continuare a alimentației, de obicei marcat cu simbolul 2). Este important să se aleagă laptele praf în funcție de vârsta copilului, deoarece cererea de energie și nutrienți variază în această perioadă de dezvoltare a sugarului.

  • Grad suspect de susceptibilitate la alergii sau alte sensibilități

Mulți copii, mai ales aceia din mediul urban, suferă în prezent de alergii, care în primele etape ale vieții se manifestă cel mai adesea printr-o reacție proastă la proteinele din lapte. Simpla administrare de proteine ​​din lapte în primele etape ale vieții crește riscul de alergii în viața ulterioară.

Există în comerț formule speciale pentru bebeluși cu simbolul HA (hipoalergenic) unde proteinele utilizate în compoziția lor au fost supuse hidrolizei, ceea ce le reduce alergenicitatea.

De asemenea, mai există și formule de lapte praf pentru nevoile speciale ale copiilor: lapte praf antireflux sau lapte cu adăugarea de probiotice pentru copiii care suferă de colici sau constipație.

Este important să citiți ingredientele fiecărei formule de lapte praf, dar medicul pediatru este acela care va decide în ultimă instanță și trebuie respectate cu strictețe indicațiile acestuia.

Nu trebuie însă ca să ne fie teamă de diferențele dintre formulele individuale de lapte praf modificat, deoarece compoziția și calitatea acestora sunt determinate în mare parte de Directiva UE (2006/141 / CE).

În ceea ce privește valoarea nutritivă de bază a formulelor de lapte praf din comerț (din punctul de vedere: aport de energie, proteine, carbohidrați, grăsimi, minerale și vitamine), alimentația bebelușului nu diferă, este deplină. Prin urmare, indiferent de formula pe care o alegem, putem fi siguri că nevoile de bază ale copilului nostru vor fi satisfăcute.

Se poate găsi lapte praf de calitate și online. Chiar este indicat să îl comandați astfel acum, în plină pandemie de coronavirus. Dar atenție de unde îl cumpărați!

Elaptepraf.ro este un magazin online unde au întotdeauna produse de calitate și la un preț bun, dovadă și numeroșii părinți extrem de mulțumiți de ceea ce au găsit aici. Intră să vezi și tu ce au în ofertă chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *