”Amurg” și ”Lună Nouă”, filmele lunii mai la AMC

Televiziunea AMC, cunoscută pentru producțiile sale horror, precum The Walking Dead, Fear The Waling Dead, NOS4A2 și multe altele, va difuza în luna mai două filme care au dus la schimbarea totală a felului în care au fost văzute filmele cu vampiri și vârcolaci.

Pe 23 mai și 30 mai, de la ora 20:00, AMC vine cu primele două filme din seria „Twilight/ Amurg”. Acestea sunt și ele adaptări, după romanele bestseller scrise de Stephenie Meyer, care au făcut istorie în literatura destinată adolescenților.

În „Twilight”, Bella Swan (Kristen Stewart) se mută într-un orășel din statul american Washington, alături de tatăl ei. Acolo, la liceu, îl cunoaște pe Edward Cullen (Robert Pattinson), un băiat misterios cu aspect de adolescent, dar care se dovedește a fi un vampir bătrân, în vârstă de o sută de ani. Dar diferența majoră de vârstă nu poate să oprească povestea de dragoste care deja se înfiripă între cei doi. Ce ar putea s-o oprească pe aceasta ar fi trei vampiri care bântuie în pădurile din jurul orașului și care prind gustul pentru Bella.

Producția este regizată de Catherine Hardwicke și din distribuție fac parte și Taylor Lautner, Anna Kendrick și Billy Burke. Susținut de milioanele de fani ale cărților, filmul a urcat vertiginos în box office și a fost urmat de restul seriei, la fel de plină de succes financiar.

„Twilight: New Moon” este difuzat de AMC în ultima duminică din luna mai și reprezintă al doilea capitol din aventurile lui Bella și Edward. După ce un atac al vampirilor i-a pus în pericol viața Bellei, Edward se depărtează de ea, ceea ce o afundă pe adolescentă în depresie. Chiar atunci prietenia acesteia cu Jacob Black (Taylor Lautner), despre care află că este vârcolac, devine ceva mai complicată.

Acest al doilea film din serie este regizat de Chris Weitz și apasă accelerația în ceea ce privește triunghiul romantic dintre Bella, Edward și Jacob, care a divizat fanii la vremea respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.