Analize biochimie – un set de teste de sange utilizate pentru a evalua functia organelor interne

analize biochimie

Analize biochimie – un set de teste de sange utilizate pentru a evalua functia organelor interne, a masura electrolitii din organism si a dezvalui valoarea enzimelor circulante. Prin urmare, aceste analize biochimie sunt o modalitate foarte eficienta de a diagnostica si de a obtine informatii specifice despre starea noastra actuala de sanatate.

Analiza biochimica a sangelui este o metoda de analiza a nivelului de zahar din sange, a echilibrului electrolitic si a functiei rinichilor. Recomandat ca examinare de rutina sau tratament de monitorizare, diagnostic de boala. Consta in luarea sangelui dintr-o vena din bratul pacientului dimineata, pe stomacul gol.

Cele mai importante analize biochimie sunt:

  • Analiza glicemiei;
  • Analiza proteinelor din sange;
  • Analiza grasimilor (lipidelor) din sange;
  • Analiza bilirubinei;
  • Analiza enzimelor din sange;
  • Analiza hormonala;
  • Analiza minerala (harta ionica).

Prin colaborarea noastra cu laboratoarele de referinta (Bios si Synevo pentru analize de sange, Micomi pentru analize ginecologice, Genekor Athens pentru teste genetice), recoltam analize de laborator de orice tip.

Un test de sange este o metoda de diagnostic foarte importanta care poate aduce informatii semnificative sanatatii noastre

Un profil biochimic este un set de teste de sange utilizate pentru a evalua functia organelor interne, pentru a masura electrolitii (cum ar fi potasiul) din organism si pentru a determina nivelurile enzimelor circulante. Intelegerea profilurilor biochimice poate fi dificila, dar poate aduce o multime de informatii despre sanatatea ta.

Sangele uman este format din doua componente principale: plasma si celule sanguine. Ele transporta substante precum oxigenul, dioxidul de carbon, nutrientii si enzimele catre toate organele, tesuturile si celulele corpului – analize biochimice.

Exista trei tipuri de celule in sange: rosii (care transporta oxigen), albe (combate infectiile) si trombocite (formand cheaguri de sange pentru a preveni pierderea de sange din organism).

Hai la Synlab pentru a realiza analize biochimice. Intra pe site-ul nostru sa iti faci programare pentru a recolta analizele. Iti garantam o experienta bazata pe profesionalism. Echipa noastra raspunde imediat nevoilor dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.