Antreneaza-te acasa cu aparate fitness multifunctionale!

Daca nu ai timp sa mergi la sala, vrei sa cheltuiesti inteligent si nu doresti sa iti astepti randul la aparate de fitness, atunci este momentul sa iei in considerarea achizitionarea unuia pentru acasa si sa faci exercitiile in comoditatea propriului camin.

Evident ca acasa nu poti avea dotarea unei sali de sport, dar in mod cert poti achiziona un aparat fitness multifunctional. De exemplu, pe magazinul online Sport-Mag.ro, o companie cu experienta de mai bine de 10 ani in domeniul de articole sportive si aparate fitness, poti cumpara un HMS Tytan 12.

Acesta este un aparat multifunctional, care are mai multe statii de lucru, ceea ce il face ideal pentru un antrenament acasa, suplinind dotarile unei sali.

Aparatul multifunctional HMS Tytan 12 este ideal pentru un antrenament de forta si include:

 • banca Scott;
 • banca inclinata pentru abdomene;
 • bara tractiuni si abdomene;
 • 2 gantere;
 • accesoriu extensii picioare;
 • scripete inferior;
 • scripete superior.

De ce aceste aparate fitness multifunctionale sunt ideale?

Functionalitatea specifica acestor aparate iti permite sa lucrezi cat mai multe grupe musculare fara a avea nevoie de orice alt tip de echipament sportiv. In acest mod, vei cheltui in mod evident mai putin decat daca ai cumpara mai multe aparate, iar pe termen lung vei economisi bani, eliminand abonamentele la sala.

Banca Scott

Banca Scott este folosita impreuna cu ganterele pentru antrenarea grupelor musculare precum bicepsii si unor sectiuni ale bratelor precum antebratele, dar si pentru intarirea incheieturilor, precum coatele sau incheietura mainii.

Exemplu de exercitiu utilizand aparate fitness cu banca Scott:

Stai in spatele bancii inclinate si odihneste-ti un brat pe suport, in timp ce tii o gantera cu palma in sus. Ridica gantera pana la umar si coboar-o dupa o scurta pauza. Retine ca numai acest brat ar trebui sa se deplaseze pe toata durata exercitiului.

Banca inclinata pentru abdomene

Aceasta statie este absolut necesara pentru antrenamente. Aparatele fitness care includ banca inclinata sunt cu adevarat multifunctionale. Aceasta iti permite exersarea completa a muschilor abdominali, lombari, posteriorului coapsei si pieptului, antrenamentul fiind executat din pozitia inclinata, cu capul in jos.

Exemplu de exercitiu utilizand aparate fitness cu banca inclinata:

Pentru exersarea muschilor laterali ai abdomenului, aseaza-te pe banca, in pozitia inclinat cu capul in jos, incruciseaza picioarele utilizand suportul special si ridica-ti corpul de la nivelul cel mai jos al bancii, fara a depasi nivelul cel mai inalt, unde iti sustii picioarele.

Bara tractiuni si abdomene

Acesta optiune inclusa in aparatele fitness multifunctionale iti permite exersarea muschilor pieptului, spatelui, mainilor si abdomenului. Bara de tractiuni si abdomene te va ajuta la dobandirea fortei si a masei musculare.

Executa corect tractiunile la aparate fitness:

 1. Prinde bara orizontala utilizand priza cu palmele indreptate spre inainte, la o distanta de aproximativ 40-50 cm intre umar si palma;
 2. Extinde complet bratele si trunchiul, apoi, cand esti pregatit, inspira si blocheaza respiratia pe masura ce executi tractiunea;
 3. Pastreaza coatele spre lateral si concentreaza-te pe tragerea lor in jos pentru a te ridica;
 4. Desfasoara exercitiul pana cand barbia ajunge la nivelul barei sau putin deasupra acesteia;
 5. Expira si coboara corpul controlat in pozitia de la inceputul exercitiului.

Scripetele inferior si superior

Aceste doua statii sunt importante pentru orice persoana care practica fitness-ul la un nivel mediu si avansat. Incepatorii trebuie sa cunoasca bine exercitiile, iar, cand utilizeaza scripetii, trebuie sa controleze si sa execute corect miscarea. Daca te grabesti sau nu ai control asupra exercitiilor, te poti accidenta serios sau vei invata gresit executarea unui exercitiu. Avantajul scripetilor la aparate fitness este ca poti desfasura o multitudine de exercitii pentru toata regiunea toracica si a bratelor.

Exemplu de exercitiu utilizand aparatele fitness cu scripete:

 1. Pentru executarea tractiunilor la helcometru cu bratele intinse, pozitioneaza-te la o distanta de aproximativ 20-30 cm de scripete, cu fata la greutati;
 2. Prinde bara dreapta la nivelul umerilor, cu priza de pronatie (palmele indreptate spre inainte);
 3. Formeaza postura bratelor la un grad de 15-20 cm spre inainte, pozitionate deasupra capului, si indoaie usor coatele;
 4. Inspira si tine-ti respiratia pe masura ce tragi in jos de bara, tinand in permanenta bratele intinse. Concentreaza-ti atentia pentru a trage corect din umeri pana cand aduci bara la nivelul soldurilor. De asemenea, contracta muschii spatelui inferior, pentru pozitia dreapta a trunchiului;
 5. Cand aduci bara in partea de jos, mentine contractia pentru 20 de secunde, apoi expira pe masura ce o ridici controlat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *