ATENTIE! Teapa la service-urile auto autorizate. Iata cum am rezolvat problema!

Mi-am cumparat in urma cu ceva timp un BMW Seria 3 320I pe benzina. N-am intampinat nicio problema pana de curand cand am simtit ca este ceva in neregula cu masina. Nu mai functiona la fel si simteam ca nu mai trage. Am asteptat cateva zile sa vad daca doar mi s-a parut sau exista cu adevarat o problema. Intr-un final mi-a dat semnale si mai serioase ca nu mai trage la fel ca inainte si am ajuns cu ea la un service auto. Mecanicii de la service-ul auto au inceput sa o testeze si sa verifice care este problema pentru care masina mea nu mai functioneaza la fel ca inainte. Intr-un final in urma verificarilor mi-a fost dat verdictul. Trebuiau schimbate urmatoarele: sonda lambda, garnitura capac intrucat curgea ulei, ax cu came si termostatul de la motor. Am stat sa gandesc serios la aceasta problema pentru ca mi s-au cerut 3000 de lei pentru a schimba toate aceste componente.

            Am considerat ca am nevoie si de o alta parere intrucat mi se parea o suma exagerata iar masina pana de curand nu a avut nicio problema. Un prieten care a intampinat probleme asemanatoare mi-a recomandat sa imi achizitionez un tester dedicat pentru BMW pentru a-mi testa singur masina si pentru a fi sigur ca merita sa platesc 3000 de lei pentru asa zisele probleme pe care le intampina masina. Zis si facut, am testat masina singur chiar acasa si mare mi-a fost mirarea sa constant ca de fapt problema era alta si ca eram cat pe ce sa schimb piese in valoare de 3000 de lei fara ca acesta sa fie defecte.

            In urma testarii mi-a rezultat ca problemele pe care le avem de fapt erau de la garnitura de capac de la motor, bujiile si catalizatorul. Cu ajutorul testerului auto am reusit sa rezolv singur problema si ghicitii cat m-a costat, 500 de lei cu tot cu manopera!

            Va sfatuiesc ca atunci cand mergeti la un service auto si aveti dubii cu privire la suma pe care trebuie s-o alocati pentru reparatii testati-va singuri masina cu ajutorul unui tester auto pentru a fi siguri ca nu sunteti pacalit. Daca sunteti cat de cat priceput si cu putin ajutor din partea prietenilor puteti schimba singuri piesele defecte si veti ajunge sa cheltuiti mult mai putin comparativ cu sumele colosale care vi se cer intr-un service auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *