Avantajele de a-ți monta un panou solar presurizat în propria locuință

De-a lungul timpului oamenii au încercat să caute soluții fiabile nevoilor și bugetului lor, astfel încât să aibă parte de confortul dorit la un preț avantajos. Printre acestea se numără panourile solare nepresurizate sau presurizate, în funcție de caz. Ambele sunt la fel de practice și se pot plia pe nevoile consumatorilor, însă există anumite diferențe între ele, pe care ar fi bine să le cunoști atunci când decizi să achiziționezi unul pentru casa ta. În acest articol vei afla care sunt avantajele de a avea un panou solar presurizat la tine acasă.

Iată ce avantaje îți poate oferi un panou presurizat

1.     Mobilitate

Spre deosebire de panoul solar clasic, care trebuie montat cât mai sus, pentru că funcționează prin cădere, cel presurizat poate fi amplasat atât la un nivel mai scăzut de înălțime, cât și la unul mai înalt, în funcție de caz. Așadar, dacă nu ai o casă foarte înaltă, sau nu ai posibilitatea de a monta panoul pe acoperiș, nu vor exista probleme. Tot ce trebuie să faci este să ții cont ca acesta să fie montat spre soare, pentru a avea parte de cât mai multă lumină, deși se poate încărca inclusiv la umbră, dar cu o putere mai mică.

2.     Presiune mare la apă

Un al doilea avantaj de a-ți instala un astfel de panou pentru locuința ta, este faptul că nu întâmpini probleme cu presiunea la apa caldă, cum se poate întâmpla în cazul celui clasic. Spre exemplu, dacă ai baia și bucătăria la etaj, atunci este posibil ca apa să-și piardă presiunea până ajunge acolo, chiar și cu o pompă de ridicare a presiunii, iar dușul sau spălatul vaselor pot deveni inconfortabile. Aici intervine acest panou solar presurizat, care îți poate asigura în permanență presiunea de care ai nevoie pentru a-ți exercita treburile casnice fără probleme. Dacă te-ai decis să-ți cumperi și tu unul, alege un panou presurizat de la Dbsolar și scapă de aceste griji!

3.     Economisești bani

Cel din urmă avantaj, probabil cel mai apreciat de către consumatori, este faptul că reprezintă o achiziție care se amortizează în timp și care are o durată de viață de până la 20 de ani, timp în care vei economisi sume considerabile de bani pe care le-ai fi plătit la facturile de energie electrică sau la gaze naturale. Având în vedere faptul că prețurile la gaze și curent se scumpesc periodic, pe termen lung, va fi cea mai bună alegere pe care ai putea să o faci pentru a economisi bani. De asemenea, în cazurile în care există pene de curent, este ideal să ai un asemenea sistem instalat.

De asemenea, trebuie să ai grijă la volumul pe care îl alegi pentru panoul tău, pentru că dacă ai o familie formată din mai mult de 3 membri, atunci este indicat să optezi pentru unul cu un volum de peste 150 L de apă, ca să nu riști ca unul din voi să rămână fără apă caldă. Astfel, vei avea apă caldă la discreție, iar după 2 ani achiziția ta va fi amortizată, urmând să ai apă caldă gratuită pe o perioadă îndelungată de timp.

Sursă foto: Pixabay.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *