Banda de alergare iti poate schimba viata! Faci fata provocarii?

Activitatea fizica zilnica este recomandata de specialistii si medicii din intreaga lume, iar conventia universal acceptata este faptul ca treizeci de minute pe zi de mers alert sau alergare usoara iti pot imbunatati simtitor starea generala de sanatate. Daca doresti rezultate vizibile in urma efortului fizic, atunci va fi necesar sa iti schimbi obiceiurile si, in functie de obiectivele propuse, sa iei in calcul alergarea sau mersul la sala de fitness.

Cea mai comoda varianta, aleasa tot mai des de persoanele din mediul urban pentru a profita la maximum de cele 30 de minute dedicate zilnic sportului este banda de alergare.

Daca nu vrei sa depinzi de conditiile meteo, nu doresti sa urci sau sa cobori pante sau sa iti concentrezi atentia asupra potecilor, curbelor din traseu sau trotuarelor, atunci varianta unui aparat fitness care sa iti permita sa alergi in confortul propriei locuinte este alegerea ideala. Alergarea presupune miscari naturale, pe care deja le stapanim, spre deosebire de sporturile pentru care trebuie sa invatam tehnica potrivita si sa facem antrenamente regulat numai ca sa dobandim reflexele musculare necesare. Astfel, vei putea folosi orice banda alergare imediat ce ai instalat-o in living sau in camera ta.

Progresul vizibil este esential in atingerea rezultatelor dorite. Astfel, un alt avantaj al acestui aparat fitness este capacitatea de a-ti inregistra zilnic activitatea sportiva, ajutandu-te sa progresezi in ceea ce priveste intensitatea si durata exercitiilor. Majoritatea modelelor de banda de alergare dispun de un afisaj digital ce ofera informatii despre ritmul cardiac, distanta parcursa, caloriile arse si timpul de antrenament. Unele modele permit chiar salvarea acestor date pentru a le putea analiza, compara si imbunatati in timp. In special atunci cand ai un obiectiv anume, cum ar fi pierderea kilogramelor in exces, urmarirea progresului te poate ajuta enorm.

Precis ai auzit de antrenamentele de tip “cardio”, insa foarte des le asociem numai cu cresterea rezistentei corpului nostru la un efort constant, de durata. Banda de alergare iti ofera antrenamente cardiovasculare foarte bune, contribuind la imbunatatirea sistemului circulator si a sanatatii inimii. In conditiile in care incidenta afectiunilor cardiovasculare severe este foarte ridicata in tara noastra, mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos este cu atat mai importanta.

Desi putem adauga foarte multe in lista beneficiilor, probabil locul fruntas il ocupa pierderea rapida in greutate. In functie de antrenamentul ales pe banda de alergare, poti arde aproximativ 230 de calorii in numai 20 de minute de alergare usoara sau circa 300 de calorii atunci cand maresti putin viteza. Exercitiile fizice nu sunt, totusi, suficiente pentru a-ti sculpta corpul intr-un timp foarte scurt. Un regim alimentar sanatos, care sa sustina corect antrenamentele, va putea contribui cu succes la eforturile tale.

Pentru a-ti putea atinge obiectivele in cel mai scurt timp cu putinta, precum si pentru a evita rutina pe banda de alergare, incearca antrenamentele de tip Tabata sau HIIT, programe pe care le poti gasi chiar si pre-setate in meniul cu exercitii pe care display-ul aparatului tau fitness il pune la dispozitie. Acestea se bazeaza pe alternarea intervalelor de diferite intensitati pentru a-ti provoca si solicita permanent corpul, fapt ce conduce la o ardere accelerata a caloriilor.

Daca te-ai hotarat ca e momentul pentru o schimbare in viata ta folosind banda de alergare, intra pe Sport-Mag.ro si arunca un ochi peste oferta variata si reducerile de toamna. Impune-ti obiective de greutate corporala ori rezistenta la efort sau doar asigura-ti necesarul zilnic de sport cu un mers alert pe banda. Esti gata pentru un stil de viata mai bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *