Bloc tematic educativ, zilnic la JimJam

JimJam, televiziunea dedicată preșcolarilor, difuzează zilnic între orele 10:00 – 14:00 o mulțime de desene animate menite să le dezvolte micutilor telespectatori imaginația si capacitatea de a rezolva problemele de zi cu zi si cum să-și gestioneze emotiile.

„Ghici cât de mult te iubesc”, „Să ghicim cu Jess” și „Bing” sunt doar cateva dintre desenele care îi vor învăța despre prietenie și despre bucuria de a împărți.

„Ghici cât de mult te iubesc” este povestea a doi iepurași, tată și fiu, și a felului în care aceștia se raportează la cel mai important lucru din lume: iubirea. Seria animată este o adaptare a cărții pentru copii cu același nume, scrisă de britanicul Sam McBratney și publicată în 1994.

Cartea a vândut peste 43 de milioane de copii în lumea întreagă și a fost tradusă în 57 de limbi străine, inclusiv în română.

„Să ghicim cu Jess” este următorul serial magic de pe listă. Jess este pisica îndrăgitului poștaș Pat, plină de curiozitate și de dorința de a învăța tot felul de lucruri despre lumea care ne înconjoară. Printre întrebările la care Jess caută răspuns se numără „cum putem face o barcă?”, „de ce fac albinele miere?” sau „care e motivul pentru care păianjenii construiesc pânze?”. Pe lângă aceste întrebări științifice, Jess și prietenii săi rezolvă și dileme legate de copilărie. Cei mici pot să învețe cum să se ascundă fără să fie găsiți, care e cel mai bun mod de a se încălzi atunci când este frig și cum să ajute un zmeu să zboare.

Cel de-al treilea serial din blocul tematic educativ de la JimJam este „Bing”, povestea unui iepuraș numit – ați ghicit! – Bing, care are doar trei ani. Lui Bing îi place foarte mult să exploreze, să se dea în leagăn, să se joace cu blocuri de lemn și să admire un spectacol exploziv de artificii. Serialul surprinde cu blândețe energia debordantă, micile probleme, dezordinea, dar și entuziasmul care se manifestă atunci când ești o ființă umană relativ nouă.

Alături de iepurași, pisici și urși panda, cei mici pot să învețe moduri foarte diferite, dar blânde de a se uita cu mai multă atenție la lumea din jurul lor, de la 10:00 și 14:00, zilnic, pe JimJam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.