Blocuri tematice cu „Jocurile foamei” și „Jack Hunter” sunt difuzate în octombrie la Filmcafé

Aventuri și mișcări revoluționare ne țin în fața televizorului atunci când toamna începe să-și intre în drepturi.

Aproape de premiera cinematografică a filmului „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”, Filmcafé a programat un bloc tematic cu toate filmele din serie de până acum. Jennifer Lawrence este Katniss Everdeen, o fată simplă din districtul 12 al statului Panem, căreia-i place să vâneze și care devine emblema unei revoluții la scară largă în această serie.

În primul film, numit simplu „Jocurile foamei”, difuzat sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 20:00, Katniss se oferă voluntar în niște jocuri ucigașe, pentru a o salva pe sora ei mai mică, Prim. Ea pornește spre capitala statului, însoțită de un alt tribut din districtul ei, Peeta Mellark (Josh Hutcherson) și de antrenorul alcoolic Haymitch Abernathy (Woody Harrelson). Acolo, cei doi se vor lupta pentru supraviețuire cu tributuri din celelalte districte, într-o veritabilă arenă a morții. O singură persoană poate rămâne în viață la final.

Al doilea film din serie, „Jocurile foamei: Sfidarea”, este difuzat duminică, 29 octombrie, de la ora 20:00. După ce a reușit să câștige Jocurile foamei și să-l salveze și pe Peeta, Katniss are probleme cu președintele Snow (Donald Sutherland). Katniss și Peeta pornesc într-un tur al districtelor, pentru a-și demonstra dragostea unul față de celălalt. Pe parcursul călătoriei, ei observă primele scântei ale unei revoluții. Și apoi află bomba de la președintele Snow: trebuie să participe într-o ediție aniversară a Jocurilor foamei, în care supraviețuirea va fi mai dificilă ca oricând.

Celelalte două filme din serie, „Jocurile foamei: Revolta”, partea I și partea a II-a, vor fi difuzate de Filmcafé în primul weekend din noiembrie.

Tot în octombrie, simpaticul Ivan Sergei este un arheolog care călătorește în toată lumea pentru a descoperi comori ascunse sau considerate pierdute, în seria „Jack Hunter”. Mini-seria este difuzată în fiecare vineri. Episodul „Jack Hunter și mormântul lui Akhenaton” poate fi văzut vineri, 13 octombrie, de la ora 18.10, în timp ce „Jack Hunter și steaua magică” e difuzat vineri, 20 octombrie, de la ora 18:25.

Din Siria până în Egipt, Jack Hunter are parte de nenumărate peripeții – periculoase și câteodată amuzante – și are de-a face cu agenți NSA, anticari, mafioți ruși și multe alte personaje colorate, într-o serie de aventuri de ținut minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *