Cadouri pentru angajați cu care nu puteți da greș

cadouri copii snow

Mai ales dacă dețineți o afacere la început de drum, aveți nevoie de un program de recunoaștere a angajaților. La urma urmei, succesul oricărei companii se bazează pe implicarea, pe seriozitatea angajaților și pe loialitatea lor. Studiile au arătat în nenumărate rânduri că astfel de programe fac minuni pentru moralul angajaților, le sporește productivitatea și îi încurajează să continue să se dedice proiectelor.

Totuși, există și o mică problemă în aceste programe de recunoaștere a angajaților, și anume oferirea de cadouri nepotrivite. Prin urmare, pentru ca un astfel de program să funcționeze, este necesar să luați în considerare trăsăturile definitorii ale angajatului. Asta nu înseamnă, desigur, să îl cunoașteți pe de rost, ci doar să știți câteva aspecte principale despre el. Realitatea este că niciun angajat nu apreciază cadourile generice, ci mai degrabă le consideră banale. În plus, cadourile achiziționate în necunoștință de cauză lasă impresia că încercați să cumpărați afecțiunea angajaților.

Ca atare, dacă doriți să oferiți cele mai potrivite cadouri corporate echipei de angajați, atunci va trebui să știți câteva lucruri despre ei, și anume zilele lor de naștere, dacă sunt căsătoriți și dacă au copii, dacă sunt cititori împătimiți sau adepți ai activităților sportive, dacă sunt alergici la ciocolată sau dacă consumă cafea și băuturi alcoolice. Dacă nu cunoașteți răspunsul la aceste întrebări de bază, atunci vă veți confrunta cu mari probleme de fiecare dată când veți dori să le acordați cadouri. Veți sfârși cumpărând cărți pentru cineva care nu iubește lectura și cafea pentru cineva care bea doar ceai.

Mai ales dacă echipa nu este alcătuită din zeci de angajați, cel mai indicat este să discutați mai frecvent cu angajații și să încercați să consolidați legături mai profunde cu ei. În schimb, dacă nu aveți timp sau aveți un număr mult prea mare de angajați în subordine, puteți delega o persoană din HR să se ocupe de aceste aspecte.

În al doilea rând, atunci când sunteți în căutare de cadouri pentru angajați, încercați să nu puneți prea mult accentul pe preț. Angajații știu prea bine că trebuie să respectați un buget și, cel mai probabil, dacă de abia ați demarat afacerea, nici măcar nu se așteaptă să primească un cadou. Prin urmare, oricum veți alege să îi surprindeți, cadoul va avea cu adevărat un impact profund. Puteți opta pentru coșuri cadou, pentru cadouri copii sau pentru obiecte de decorare a biroului.

În cele din urmă, pur și simplu să oferiți un cadou – chiar și unul bine selectat – nu este suficient. Este un început excelent, dar dacă doriți ca programul de recunoaștere a angajaților să fie cât se poate de eficient, atunci trebuie să adăugați încă un ingredient, și anume personalizarea. Poate fi vorba despre un mesaj scris pe o carte, despre tipărirea numelui angajatului pe o cană sau o agendă sau, de ce nu, puteți oferi ghivece cu flori tuturor doamnelor, ghivece cu care își pot decora birourile sau pe care le pot lua acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.