Cand apelam la implantul mamar?

implanturi-mamare

Implantul mamar este o proteza folosita pentru a mari volumul sanului la femei. Interventia chirurgicala poarta numele de augmentare mamara, cunoscuta si sub denumirea de marire de sani. Operatia de marire a sanilor este folosita cel mai des in mod estetic, dar si in alte situatii cum ar fi reconstructia sanilor dupa o mastectomie sau dupa un neoplasm mamar. Se mai foloseste si dupa diferite situatii traumatice sau operatorii ce au dus la deformari ale sanului. In scop estetic insa, augmentarea mamara este cea mai frecvent intalnita interventie chirurgicala.

Implanturile mamare sunt folosite cel mai des asadar in operatia de marire sani, cu scop estetic. De asemenea, ea se mai foloseste si in cea de reconstructie a sanilor, pentru a inlocui tesutul mamar indepartat in urma unei ablatii neoplazice, in urma unui traumatism, sau daca se doreste corectia unei malformatii congenitale a sanului. Deasemenea se poate apela la aceste implanturi mamare si sub forma unei interventii chirurgicale de revizie a unei constructii mamare sau a unei augmentari anterioare. Pacientele care apeleaza la o astfel de operatie sunt de obicei persoane tinere, cu o stare buna de sanatate, dar si cu o stare socio-economica buna, casatorite sau nu.

Multe femei relateaza disconfort atunci cand apar in societate, in ceea ce priveste atractia sexuala, dar si in imbracarea unor haine mai deosebite. Acestea trec prin perioade de depresie datorate aspectului deficitar al bustului, lucru care pe langa faptul ca scade atractivitatea sexului opus, se ajunge chiar si la o scadere a performantei la locul de munca. Dupa operatie se observa de cele mai multe ori, ca pe langa un aspect fizic placut, femeile au parte si de o imbunatatire a starii psiho-emotionale. Acest lucru duce si la o crestere a incredereii in sine, precum si la imbogatirea semnificativa a vietii sociale si a calitatii vietii.

Interventia chirurgicala pentru marirea de san prin implant mamar Cluj dureaza doua – trei ore, in functie de tehnica aleasa. Exista mai multe variante ce pot fi alese, iar acestea cuprind: tipul de incizie, tipul de implant, dar si locul de amplasare al implantului. Operatia se efectueaza sub anestezie generala, iar dupa ce aceasta operatie este finalizata, cicatricile ramase ajung sa se vindece. Acest lucru tine mai mult de tipul personal de cicatrizare, dar si de calitatea tesuturilor. In ceea ce priveste alaptarea la san, acest lucru se poate realiza in continuare si dupa operatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *