Car sharing: ce formulă să aleg?

Actualmente, există mai multe soluții de partajare a unei mașini. Partajarea unei mașini este practică, economică și mai ecologică.

La noi în țară există milioane de mașini private. Ceea ce se traduce prin ambuteiaje, poluare și emisie de CO2. Cu toate acestea, o mașină rămâne parcată o perioadă bună de timp în așteptarea de a fi folosită. În tot acest timp, alte persoane au nevoie de o mașină…iată cum numărul de mașini se multiplică. Ar fi mai eficient să folosim mai puține mașini și să le partajăm prin intermediul conceptului de car sharing. Un lucru care reduce problemele cu parcarea, un lucru mai economic și mai ecologic. Astfel, dacă ești interesat de închiriere auto, alege car sharing.

Putem partaja o mașină în mai multe moduri:

  • Folosim o mașină aparținând unui particular;
  • Închiriem o mașină aparținând unei societăți private;
  • Ne punem la dispoziție mașina altor persoane (pe care nu le cunoaștem) și care participă la costuri;

Numeroase soluții sunt în dezvoltare la momentul actual când vine vorba de închiriere mașini. Serviciu de închiriere auto s-a democratizat. Pentru a alege cea mai potrivită formulă pentru tine trebuie să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Ești dispus să împarți mașina cu alte persoane?
  • Care este frecvența cu care ai nevoie de o mașină?

Închiriază-ți ocazional mașina altor persoane

Să deții o mașină este destul de costisitor în ziua de azi. Pentru a recupera o parte din taxe îți poți închiria mașina altor persoane. Trebuie doar să te înscrii pe o platformă și vei deveni o persoană care își închiriază în mod ocazional mașina altor persoane. Alege și tu un serviciu inchiriere autoturism Bucuresti modern.

Avantajele oferite de  închirierea propriei mașini prin intermediul unei platforme:

  • Pentru o mașină mică poți câștiga între 25-120 de euro pe zi în funcție de tipul de mașină deținut;
  • Înscrierea se face o singură dată, apoi flota de mașini îți este disponibilă 24/7, trebuie doar să apeși câteva butoane din aplicație.

Un dezavantaj pe care trebuie să îl menționăm ar fi că utilizatorul trebuie să aibă mereu bani în cont.

Împarte mașina cu un grup regulat de utilizatori

De obicei, înțelegem prin grup regulat prieteni, vecini…în acest caz există un singur proprietar (o persoană fizică) care își împarte mașina cu un grup regulat de utilizatori de pe platformă.

Conform studiilor, odată cu apariția sistemului de car sharing, cei care dețineau deja o mașină au renunțat la ideea de a achiziționa o a doua, li se pare mai avantajos să apeleze la car sharing atunci când au nevoie. Este mult mai avantajos decât o soluție clasică de închiriere a mașinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *