Care sunt avantajele unui sistem de irigatie?

Udarea deasupra capului poate fi o durere. Trebuie sa muti stropitorul in jurul gradinii la fiecare cateva ore si ajungi intotdeauna la udarea zonelor din afara gradinii care nu au nevoie de asta. Daca bate vantul, poti uita un model de udare consistent. Nu mai irosi apa. Uda-ti gradina mai eficient, consecvent si conservator cu irigarea cu banda de picurare. Functiile benzii de picurare sunt similare cu un furtun de inmuiere, dar mult mai fiabil. 

Spre deosebire de un furtun de inmuiere care emite inconsistent apa de-a lungul lungimii furtunului, banda de picurare are emitatoare cu distante specifice de-a lungul lungimii benzii. O banda de picurare de calitate are emitatoare cu un interval de 10 cm care functioneaza excelent atat pentru transplanturi, cat si pentru culturile cu seminte directe. Aceste sisteme de irigatie sunt cel mai des folosite.

De ce sa alegi sisteme de irigatie prin banda de picurare?

Pentru culturile transplantate, cum ar fi rosiile, ardeii si vinetele, poti utiliza spatiul emitatorului pentru a determina unde sa asezi transplanturile. De exemplu, daca iti plantezi rosiile la distanta de 2 ′, plantezi doar un transplant de rosii deasupra oricarui alt emitator. Banda de picurare este, de asemenea, mai durabila si nu se infunda in timp, asa cum tinde sa faca un furtun de inmuiere. Datorita faptului ca este asezata cu gaurile in sus, banda nu se infunda.

Iti recomandam sa ingropi banda de irigare prin picurare sub sol si sa plantezi direct deasupra acestuia. Ingroparea benzii face mai usoara asezarea, deoarece solul ofera o greutate descendenta pe banda, impiedicandu-l sa se rasuceasca sau sa se miste asa cum ar fi daca ar fi deasupra solului. Ingroparea impiedica si rozatoarele sa mestece in banda si sa creeze scurgeri. Daunatorii isi fac loc peste tot.

Care sunt cele mai bune sisteme de irigatie?

In cele din urma, ingroparea benzii face mai usoara inlaturarea plantelor atunci cand acestea apar, deoarece banda se afla direct sub plante. Banda de irigare prin picurare poate fi ingropata pana la 6 „adancime sub sol. Banda de picurare este disponibila in grosimi diferite si are o durata de viata de un an sau doua sezoane de crestere (primavara si toamna). Poti comanda banda de picurare la rola de 100-3000 m.

Acest lucru este ideal pentru plantele anuale dintr-o gradina de legume in care rotatia culturilor si distanta dintre plante se vor schimba de la un sezon la altul. Banda are o durata de viata de 5 ani, care functioneaza pentru plante perene , cum ar fi sparanghel, afine, mure. Exista mai multe sisteme de irigatie pe piata, insa cel mai folosit din ultimii ani, este cel prin banda de picurare.

Stiai ca sistemele de irigatie te ajuta sa economisesti apa?

Pentru a avea parte de o gradina bine hidratata si cu recolte sanatoase, ai nevoie de instructiuni clare pe care trebuie sa le urmezi. Sistemele de irigatie te scapa de timpul petrecut in gradina pentru a uda cu furtunul inutil. De cele mai multe ori, udatul cu furtunul imprastie apa si in locurile in care nu ai nevoie de o cantitate asa mare de apa, si pe langa acest aspect, se distribuie apa pe toata suprafata plantei.

Este foarte indicat ca plantele sa primeasca apa la radacina, nu pe frunze, deoarece in perioada zilei cand soarele dogoreste foarte tare, apa dauneaza plantelor pe frunze. Atunci cand plantele si legumele primesc apa doar la radacina, ele se dezvolta mult mai repede si cresc intr-un mod alert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *