4 tipuri de masini de cusut

Care sunt cele 4 tipuri de mașini de cusut?

Mașinile de cusut sunt un instrument esențial, care ar trebui să fie disponibil în fiecare casă. Cusutul poate fi învățat cu ușurință și cunoașterea elementelor de bază ale cusăturii este, de asemenea, suficientă pentru a folosi mașini de cusut pentru a vă stramta hainele largi sau pentru a va modifica hainele strâmte. Cele mai noi modele de mașini de cusut sunt o combinație a multor caracteristici avansate și sunt, de asemenea, ușor de utilizat. 

Practic, mașinile de cusut sunt clasificate în funcție de funcționalitatea lor și au fost, de asemenea, clasificate în funcție de caracteristicile lor, cum ar fi cusutul, matlasarea și broderia. 

Mașinile de cusut pot fi clasificate în patru tipuri principale:

  1. Mașinile de cusut mecanice

Aceste mașini de cusut sunt numite și mașini manuale/mașini de croitorie/mașini de cusut cu treaptă/mașini de cusut domestice, unde setările de bază sunt efectuate manual de către cel care o utilizează. Aceste mașini sunt cele mai potrivite pentru începătorii care doresc să învețe cusutul de la elementele de bază. Prețul acestor mașini de cusut este unul accesibil în comparație cu mașinile de cusut computerizate și electronice.

Caracteristicile sale principale sunt următoarele:  are picioruș presor încorporat, lungime reglabilă a cusăturii, bobină cu încărcare inferioară, tensiune reglabilă, cusătură simplă (dreaptă și inversă). 

Multe dintre cele mai noi modele de mașini au mai mult de un model de cusătură încorporat, iar mașinile de cusut mecanice nu sunt potrivite pentru coaserea țesăturilor groase precum denim și piele. 

  1. Mașinile de cusut electronice / electromecanice

Mașinile de cusut electromecanice / electronice au mai multe caracteristici decât o mașină de cusut mecanică. Aceste mașini de cusut sunt combinația dintre mașina de cusut mecanică și mașina de cusut computerizată. 

În general, mașinile de cusut electronice oferă o varietate de caracteristici. Acestea sunt mașini cu braț liber și motorizate cu greutate redusă, dimensiuni compacte și, de asemenea, unele modele au un ecran LCD pentru a alege modelele de cusut.

Caracteristicile principale ale mașinilor de cusut electronice sunt următoarele: calitate bună a cusăturii, capacitate de cusături încorporate minim 7, broderie, tiv, cusătură oarbă, cusătură pentru butoniere, fixare fermoar pentru tiv, smocking, pârghie de cusătură inversă, cusătură elastică , matlasare, înfilator cu ac încorporat, picătură de sus în bobină, bobină cu declanșare automată, tăietor automat de ață, compatibilitate cu ac dublu, lungime și lățime cusături reglabile, picioruş presor reglabil, poziţionare reglabilă a acului, opțiune de atașare pentru alte caracteristici.

Garanția pentru mașinile de cusut electronice contează foarte mult, deoarece aceste mașini au nevoie de un tehnician pentru reparații, spre deosebire de mașinile de cusut mecanice. În funcție de model, unii folosesc energie electrică, iar alții folosesc baterie. 

Aceste mașini sunt scumpe în comparație cu mașinile de cusut mecanice, întreținerea acestor mașini este, de asemenea, mai puțin costisitoare. Utilizatorii casnici care nu cos în mod regulat sau care nu au nevoie de toate caracteristicile unei mașini de cusut electronice  mai bine cumpără o mașină de cusut mecanică.
Mașinile de cusut electronice sunt o alegere bună pentru profesioniști/croitori și oameni cu experiență.

  1. Mașini de cusut computerizate sau automatizate

Mașinile de cusut computerizate sunt mașini de cusut de înaltă tehnologie care pot fi conectate la internet, computer sau carduri încărcate cu design. Aceste mașini sunt cele mai potrivite pentru scopuri industriale și au o capacitate de cusături încorporată de minim 50 și maxim 200 de cusături.

Mașinile de cusut computerizate sunt mașini de dimensiuni mari, cu mai multe ace și mai multe bobine de filare pentru diferite culori de bobine de ață pentru brodat, cusut, matlasare, smocking și multe altele. Aceste mașini funcționează foarte repede și sunt mașini grele mai eficiente și mai rapide.

  1. Mașinile de brodat

Mașinile de brodat sunt concepute pentru a proiecta diferite modele de broderie pe țesătură. Majoritatea mașinilor de cusut electronice pot fi folosite pentru brodat; un picioruş presor pentru brodare poate fi ataşat la maşină.

Începătorii aleg mai bine o mașină în zig-zag pentru brodarea de bază. În timp ce oamenii de nivel profesionist sau calificat aleg modele de mașină de cusut electronică care au caracteristici de brodat cu varietăți de modele. 

Aceste mașini sunt scumpe în comparație cu mașinile de cusut mecanice, întreținerea acestor mașini este, de asemenea, mai puțin costisitoare. Oamenii care nu cos în mod regulat sau care nu au nevoie de toate aceste caracteristici mai bine cumpără o mașină de cusut mecanică. Mașinile de cusut electronice sunt cea mai bună alegere pentru profesioniști/croitori și oameni cu experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *