Care sunt cele mai cunoscute beneficii ale semintelor de cannabis?

seminte cannabis

Beneficiile plantei de cannabis se cunosc inca din antichitate, avand in vedere proprietatile curative, dar si euforice ale acesteia. Astfel, cu toate ca in secolul trecut a stat intr-un con de umbra, multi cercetatori din prezent au reluat studiile, pentru a determina cu exactitate calitatile surprinzatoare ale acestei plante. Astfel, multe dintre cercetari au relevat faptul ca in seminte cannabis stau ascunsi multi compusi importanti, esentiali pentru o buna sanatate a organismului. In plus, acestea nu contin THC (substanta psihoactiva ce da o stare de euforie), ceea ce le face perfect legale in majoritatea tarilor din lume!

Prin urmare, in seminte de cannabis vei putea intalni atat proteine esentiale, cat si vitamine si multi acizi grasi sanatosi. Din acest motiv, iti prezentam 5 dintre cele mai cunoscute beneficii ale semintelor de cannabis:

1. Reduc riscul de boli cardiace

Anual, cele mai multe decese din lume se intampla din cauza afectiunilor cardiovasculare. Cu toate acestea, exista mai multe mecanisme de protectie, prin care semintele de cannabis pot ajuta la reducerea riscurilor. Spre exemplu, in seminte de cannabis putem intalni arginina, care este un precursor al oxidului nitric. Aceasta molecula poate dilata vasele de sange, ducand la o tensiune mai scazuta.

Un alt studiu, efectuat de data aceasta pe 13.000 de participanti, a demonstrat ca un nivel crescut de arginina va scadea nivelul de proteina reactiva C, care este un marker asociat cu boli ale inimii. De asemenea, in cazul unui infarct miocardic, acidul gamma linoleic din seminte de cannabis va reduce inflamatiile, ducand la o recuperare mai usoara.

2. Contin multe substante benefice pentru organism

Pentru inceput, trebuie sa subliniem ca in seminte de cannabis putem intalni foarte multe proteine, avand un procent de 25% din numarul total de calorii. Spre exemplu, semintele de in sau de chia contin un procent de 16-18%, fiind considerate adevarate “bombe proteice”.

In plus, in seminte de cannabis putem intalni si peste 30% lipide, precum omega-3 si omega-6. Tot in aceste seminte regasim si acidul gamma-linoleic, foarte bun pentru sanatate.

Dintre vitamine, putem mentiona vitamina E, care se gaseste in abundenta, precum si alte minerale, precum potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fosfor si zinc.

3. Ajuta la mentinerea unui ten curat

Acizii grasi intalniti in semintele de cannabis au un efect asupra raspunsului imun al corpului, cand se confrunta cu diversi agenti patogeni. Recent, s-a descoperit ca in semintele de cannabis poti intalni un raport optim de 3:1 intre omega-6 si omega-3

4. Sunt foarte nutritive

Deoarece contin foarte multe proteine, semintele de cannabis au fost des comparate cu carnea de vita. De asemenea, acestea contin si toti acizii esentiali pentru organismul uman. Acestia sunt cruciali pentru sanatatea noastra, dar nu pot fi produsi de organism, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse externe.

seminte_cannabis

5. Ajuta la reducerea durerilor menstruale

De regula, aceste dureri sunt date de sensibilitatea la hormonul prolactina. Deoarece in seminte de cannabis putem intalni multi acizi gamma-linoleici, efectele sunt atenuate prin producerea de prostaglandina E1. Simptomele menstruale sunt vizibil ameliorate, intr-un timp foarte scurt de la ingestia acestor seminte.

Nu in ultimul rand, semintele de cannabis au un gust foarte placut pentru cele mai multe persoane, amintind de nuci. Din acest motiv, pot fi consumate in multe retete sau ca atare, decojite si presarate, in iaurturi sau salate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *