Casa mare sau casa mica?

 Majoritatea persoanelor tanjesc la o casa mare, cu o terasa superba si un loc de parcare considerabil, insa mai sunt si cei cu o viziune romantica, care prefera casele mici si modeste ca sa poata trai in linistea si intimitatea lor.  

      Atunci cand preferi sa te stabilesti la casa, ai oportunitatea sa hotarasti cum va arata ea. O poti amenaja si modifica conform dorintelor tale, iar daca ai si spatiul suficient in curte pentru o gradina atunci o poti transforma in ce vrei tu.

     Iasul este un oras in continua dezvoltare dar si in plina extindere imobiliara.  Construind case in Iasi este un avantaj intrucat ai nenumarate optiuni la alegerea casei perfecte. Pornind de la voluminoasele case Valea Ursului pana la cele mai simple si comode casute care se gasesc si in acea regiune. Casele mici sunt perfecte pentru cuplurile tinere, dar si pentru varstnici. Bineinteles ca alegerea unei case in Iasi cu spatiu limitat vine atat cu avantaje cat si cu dezavantaje. 

     Vorbind de avantaje, cu cat este mai mica casa cu atat este mai economica, dar este foarte important sa nu fie sub nivelul a ceea ce poate asigura confortul. Cheltuielile de intretinere sunt si ele mai mici, o cureti si o pui in ordine mult mai rapid, iar cel mai de baza, este dovedita o comunicare sociala mult mai dezvoltata intre membrii familiei. Cele mai multe case in Iași sunt “pentru” cand vine vorba de amenajarile open space numite si solutia salvatoare pentru casele de dimensiuni reduse. 

     Dezavantajele apar mai ales daca familia este  numeroasa, problema fiind spatiul insuficient. Tot o problema a spatiului ar mai fi si mobilierul casei și infernala intrebare ,,ok, dar unde sa il mai pun?”

    Majoritatea preferintelor indivizilor cu case in Iasi, respectiv case in Valea Ursului Iasi opteaza pentru case luminoase si spatioase cu o terasa considerabila si o locatie care ofera o bogatie de spatiu verde contopita intr-o zona ferita atat de aglomeratia vietii cotidiene cat si de zgomot. 

   Acum, daca ar fi sa alegi o casa mare din modelul de case Valea Ursului , ai avea o multime de avantaje in ceea ce priveste decorul si compartimentarea casei. Insuficienta spatiului nu va mai fi o problema, poti opta pentru 2-3 sau chiar si 4 dormitoare, depinde de numarul membrilor din locuinta. Solutia perfecta pentru agitatia de dimineata cu randul la baie ar fi mai multe bai care pot fi de orice dimensiune in functie de preferintele fiecaruia, bineinteles dacă detii si bugetul corespunzator si de ce nu chiar si o piscina. Alte avantaje ale caselor mari ar fi camera de oaspeti, cu un spatiu adecvat confortului si primitoare, spatiu de depozitare, spatiu care sa ofere fiecarui membru din familie intimitatea de care are uneori nevoie. Un moment critic pentru persoanele care aleg casa voluminoasa si spatioasa poate fi cel al dotarii si mobilarii locuintei, pentru ca fie raman fara buget fie fara inspiratie.

     In concluzie fiecare persoana sau familie in parte are dreptul de a-si construi o casa croita pe necesititatile si dorintele personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *