Cat costa un site de prezentare?

Cat costa un site sau ce pret are creeare unui site web sunt primele intrebari cand vine vorba despre creeare site de prezentare. Din pacate, grilele de preturi nu sunt standardizate, astfel pretul pentru creearea unui site web se poate realiza dupa mai multe etape de discutie.

Astfel, pentru a face un pret corect, proiectul va trebui impartit in 3 sectiuni individuale.

  • Domeniul web, care se plateste anual si porneste de la 10 euro / an
  • Gazduiere sau hosting web, care porneste de la 60 euro / an.
  • Webdesign sau site-ul propriu zis, cu preturi incepand de la 200 euro.

Preturile de mai sus au caracter informativ, fiecare companie de hosting avand preturi si servicii diferite, la fel si agentiile de webdesign/publicitate.

In continuare, intrebari premergatoare proiectului ar trebui sa fie, de ce ai nevoie de un site web ? de ce natura vrei sa fie site-ul? vrei sa vinzi online sau doar sa-ti prezinti compania? Dupa ce ai raspunsul, urmatorul pas ar fi alegerea agentiei de webdesign care iti va realiza proiectul. Daca nu doresti sa realizezi proiectul cu o agentie de webdesign, exista posibilitatea contractarii unui freelancer, cu preturi relativ asemanatoare agentiilor de webdesign, care fluctueaza in functie de complexitatea website-ului si de natura proiectului. Preturile pornesc de la 200 euro. In cazul in care alegi colaborarea cu o agentie, sansele sa primesti in schimb un site profesional, sa fi invatat cum sa folosesti site-ul, sa ai rezultate sigure cu el, preturile pornesc de la 250-300 euro si ajung si chiar depasesc mii de euro, dar poti afla citind articolul Cat costa un site web mai multe informatii despre pret realizare site web.

Astfel, in concluzie preturile variaza in functie de preferintele clientului, in functie de alegerea contractantului dar si in functie de natura proiectului, variatiile fiind mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *