Cât poți întârzia cu rata la bancă fără a avea probleme cu biroul de credit?

Nu este neobișnuit să întâmpinați dificultăți în a vă achita plățile lunare, indiferent de modul în care acestea sunt generate. Pierderea locului de muncă, divorțul, boala, accidentul, sunt doar câteva dintre motivele care provoacă o schimbare în viață. Chiar dacă sunt temporare sau pe termen scurt, acestea vă pot expune la dificultăți care pot coborî rapid într-o situație nedorită. Vă vom prezenta câteva sugestii pentru a vă ajuta să evitați problemele care se vor dovedi extrem de neplăcute. De asemenea, vă vom arăta cât poti intarzia cu rata la banca.

Cat poti intarzia cu rata la banca fără a avea probleme cu biroul de credit?

În România, legea prevede că raportarea la biroul de credit se face pentru întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor, potrivit legislației românești.

Criza Covid-19 a făcut imposibilă rambursarea împrumuturilor de către mulți oameni din cauza scăderii semnificative a veniturilor familiilor lor. De exemplu, este posibil ca doi soți să fie parțial șomeri sau, atunci când este vorba de o activitate independentă, să fi pierdut sau să fi fost nevoiți să își reducă forța de muncă. Acest lucru se poate întâmpla din motive diferite, ca de exemplu o criză de sănătate și există adesea obstacole care trebuie depășite. Pe lângă imposibilitatea de a efectua plățile lunare ale împrumutului, este posibilă suspendarea rambursărilor. Creditorul va suspenda temporar rambursările împrumutului.

Această soluție reprezintă un aer proaspăt pentru finanțele dvs. și o modalitate de a vă achita împrumuturile. Ea vă permite să amânați rambursările lunare pentru o perioadă de până la 12 luni prin includerea unei clauze de amânare în contractul de împrumut. Clauza trebuie să fie inclusă în toate contractele de împrumut, dacă este disponibilă. Puteți solicita o suspendare a plăților de la banca sau furnizorul de credite care v-a acordat împrumutul, dacă aceasta este inclusă.

În cazul unei eșalonări, ratele lunare sunt majorate la sfârșitul împrumutului, dar acest lucru nu este lipsit de consecințe pe termen lung. Ca urmare, durata totală a împrumutului va fi prelungită și vor fi generate costuri suplimentare cu dobânzile. În cazul în care ratele lunare rămase sunt repartizate în mod egal pe durata împrumutului, ratele lunare vor fi majorate.

Cât poți întârzia cu rata la bancă printr-o soluție ușoară?

Este important să vă informați banca cât mai curând posibil dacă apar probleme de plată. Căutarea unei soluții amiabile și viabile este primul pas. Trebuie să fiți conștient de faptul că, dacă nu se ajunge la un acord la primul dezacord de plată, se poate ajunge la un litigiu. Acest lucru poate duce la raportarea persoanei sau a persoanelor care au garantat ipoteca la biroul de credit. De asemenea, persoana sau persoanele cărora li se datorează banii trebuie să fie plătite integral. De asemenea, este posibil ca banca să ia măsuri legale împotriva dumneavoastră.

În concluzie, documenteaza-te foarte bine înainte de cat poti intarzia cu rata la banca fără a avea probleme cu biroul de credit. Odată ce te vei informa, atunci deciziile luate vor fi cele mai potrivite și te poți bucură pe deplin de creditul obținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *