Cauți o rețea de service pentru echipamentele HoReCa pe care să te bazezi?

Rețeaua de service cu acoperire națională pe care o găsești la TC Romania Crown Cool este foarte apreciată de către aceia care au devenit clienții companiei amintite.

Service de calitate pentru echipamente frigorifice perfect funcționale

Întreținerea echipamentelor frigorifice profesionale constă într-un proces care are ca scop asigurarea funcționării corecte a acestor dotări, precum și creșterea duratei de viață utilă și reducerea costurilor.

În practică, sistemul frigorific poate fi definit ca fiind compus din utilaje utilizate pentru răcirea anumitor produse care trebuie menținute la temperaturi scăzute, pentru a evita degradarea acestora. 

La rândul lor, aceste echipamente sunt foarte des întâlnite în universul HoReCa și necesită o atenție suplimentară atunci când vine vorba de întreținere, întrucât defecțiunile acestor sisteme pot provoca nu numai accidente, ci și daune importante afacerilor din domeniu.

Prin urmare, pentru a te ajuta să înțelegi beneficiile întreținerii utilajelor frigorifice și modalitățile de implementare ale acestora, citește în continuare.

Care sunt beneficiile acestui proces?

În general, întreținerea corectă a echipamentelor frigorifice profesionale promovează o serie de avantaje, cum ar fi:

  • îmbunătățește performanța echipamentelor;
  • permite optimizarea costurilor;
  • promovează eficiența energetică ;
  • crește durata de viață utilă a utilajelor;
  • minimizează șansele de opriri neașteptate;
  • asigură siguranța angajaților și a celorlalți vizitatori (clienți) ce interacționează cu echipamentul respectiv.

Pentru a implementa un proces eficient de întreținere a sistemului frigorific, este esențial să acorzi atenție unor acțiuni, precum ar fi:

Implementarea unui plan de inspecție și urmărire

Această acțiune se realizează prin intermediul unei evaluări manuale a echipamentului, pentru a identifica posibile probleme în sistemele frigorifice, cum ar fi deteriorări fizice, scurgeri, dificultăți de izolare și printre altele. 

În acest fel, este posibilă monitorizarea performanței utilajului și verificarea prealabilă a oricăror tipuri de anomalii care afectează funcționarea întregului sistem. 

Curățarea corectă a echipamentelor frigorifice profesionale

Un alt proces fundamental în întreținerea sistemului de refrigerare este curățarea pieselor acestui echipament, precum ar fi conductele, filtrele și condensatoarele.

Pentru aceasta este esențial să existe echipamente de protecție pentru angajați și să ai o planificare corectă, pentru a evita aglomerările de reziduuri care pot provoca opriri viitoare.

Nu ignora calibrările și testele

Calibrarea este o acțiune care verifică capacitatea de măsurare a diferitelor mașini. Un bun exemplu îl reprezintă echipamentelor de cântărire. Pentru ca aceste echipamente să poată oferi o valoare exactă a greutății, este de o importanță capitală, din când în când, să fie supuse calibrărilor și testelor .

Același lucru se întâmplă și cu diferitele sisteme frigorifice, însă, în acest scenariu, aceste întrețineri urmăresc să asigure validarea corectă a încărcăturii cu agent frigorific și ulei, valori legate de senzorii de temperatură și presiune etc.

Pentru a implementa corect procesele de întreținere a dotărilor frigorifice, este de o importanță capitală să dispună de forță de muncă specializată din firmă sau să se apeleze la specialiști externi.

În practică, externalizarea acestui serviciu permite firmei să se concentreze asupra altor procese cheie în operațiune, pe lângă faptul că aduce beneficii precum reducerea la minimum a erorilor și un suport deplin în monitorizarea acestor sarcini de către o echipă tehnică pregătită.

Cu ajutorul unor profesioniști, precum aceia de la TC Romania Crown Cool, se pot dezvolta soluțiile tehnice optime. 

Așadar, cum poți să învingi concurenții de pe segmentul tău de activitate cu niște costuri financiare minime și să îți lărgești astfel rețeaua de clienți? 

Folosind experiența unică a unei companii de service, care influențează echipamentele deservite pentru a extinde cota de piață, a optimiza costurile, a crește și a dezvolta compania.

Întreținerea preventivă a sistemelor frigorifice

Când facem ca tehnologia să funcționeze în managementul echipamentelor de refrigerare și aer condiționat, obținem mai multe beneficii. Una dintre ele se referă și la întreținerea preventivă.

Când vorbim despre acest serviciu aliat tehnologiei, trebuie să se poată garanta monitorizarea zilnică, 7 zile pe săptămână și 24 de ore pe zi, a echipamentelor respective. Această întreținere preventivă este cea care permite verificarea rapidă a micilor avarii, evitând pierderile semnificative de produse și echipamente. 

Intră pe tcromania.com – secțiunea service pentru detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *