Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a obtine fonduri in valoare de 200.000

Îți dorești să fii propriu șef ? Ai vrut dintotdeauna să ai propria afacere, dar cheltuielile pentru înființare sunt prea mari? Ți-a surâs mereu ideea de a conduce o companie concepută după principiile tale?

Start up Nation 2018 face ca ideea ta să se transforme în realitate! Tot ce trebuie să faci este să obții finantare Start-up Nation. Și așa toate visurile tale din domeniul profesional vor deveni realitate. Iată ce trebuie să știi despre finantare Start up Nation și cum să o accesezi.

Ce trebuie sa cunosti inainte

Fondurile acordate sunt în valoare de 200.000 de lei sau 43.000 euro. Aceste fonduri sunt nerambursabile, contribuția proprie fiind de 0%. Firmele care pot obține finantare Start up Nation sunt cele care realizeaza activitate non-agricolă, fie din mediul urban sau rural. De asemenea, se pot accesa fondurile doar cu un SRL sau SRL-D. Sunt excluse PFA, II sau ONG-uri. Orice persoană, indiferent de vârstă, poate accesa fondurile în valoare de 200.000 de lei.

Care sunt principalele conditii

Dacă respecți condițiile de finantare Start up Nation, proiectul tău devine eligibil pentru accesarea de fonduri europene.

De exemplu, alegerea codului CAEN este un pas foarte important. Dacă este ales în mod necorespunzător, poți pierde din start șansa la finantare Start up Nation.

O altă condiție importantă este capitalul social al firmei. Acesta trebuie să fie 100% privat și deținut de persoane fizice. Firme care au în componența lor alte firme nu sunt eligibile.

Dacă ai o firmă, ea nu trebuie să aibă datorii sau în stare de dizolvare, lichidare, insolvență, închidere operațională etc.

Dacă firma a primit deja finantare Start up Nation în 2017 nu mai poate beneficia de fonduri în prezent. Dacă întreprinderea a obținut alte finanțări ale Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM în 2018, atunci nu mai este eligibilă.

De asemenea, firma trebuie să treacă prin trei exerciții financiare executive. Aceasta trebuie să nu depășească plafonul de minimis de 200.000 lei.

Tot ce trebuie să faci este să iei în considerare aceste condiții. Numai așa  firma ta va fi automat  un canditat de nerufazat pentru finantarea Start up Nation!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *