Ce este Ethereum si care este importanta sa

Probabil ai ajuns aici cautand sa afli ce este Ethereum, prin urmare esti in locul potrivit sa descoperi.  Ethereum este un sistem open-source, blockchain, care este distribuit printre miile de calculatoare de pe glob. Se ruleaza pe un sistem de operare numit EVM (masina virtuala Ethereum). Platforma pe care o foloseste Ethereum este cunoscuta sub numele de contracte inteligente. In plus, un contract inteligent este un program de aplicatie care reglementeaza transferul ETH printre conturi daca sunt indeplinite cerintele specifice.

Astfel, nu exista posibilitatea cenzurii, a perioadei de oprire, a interferentelor tertilor sau a fraudei. Ethereum a fost introdus aproximativ in anul 2013 de catre Vitalik Buterin, care este un programator si cercetator de criptomonede.

Asemanari intre Bitcoin si Ethereum

Ethereum este o retea blockchain partajata, care este similara cu Bitcoin. Desi exista putine diferente tehnice esentiale intre aceste doua, diferenta critica este de mentionat ca Ethereum si Bitcoin difera in ceea ce priveste capacitatea si scopul. Bitcoin ofera o platforma specifica de tehnologie blockchain, care este folosita ca sistem de numerar peer to peer. Acest sistem electronic de numerar ajuta la plata online a Bitcoins.

Acestea fiind spuse, Bitcoin permite urmarirea dreptului de proprietate asupra monedei virtuale in timp ce Ethereum se concentreaza pe rularea programului de aplicatii pentru orice platforma descentralizata. In Ethereum, utilizatorii castiga Ether, un fel de jeton cripto care alimenteaza reteaua online. In plus, dezvoltatorii folosesc acest Ether pentru a plati serviciile si taxele de tranzactie pentru reteaua Ethreum.

Importanta Ethereumului

Ethereum este un instrument esential in randul multor dezvoltatori si antreprenori. Acestea sunt utilizate pentru a crea afaceri descentralizate care nu existau anterior. Contractele Ethereum Smart sunt utilizate pentru eliminarea utilizatorilor terti din diverse industrii. Acest lucru va reduce costurile si va oferi servicii sau produse mai securizate. Ethereum este utilizat in multe moduri, include inregistrarea descentralizata, crowdfunding-ul democratizat si SCM (Supply-Chain-Management). Acest Ethereum proceseaza acum multe tranzactii in contrast zilnic cu Bitcoin. Numarul de intreprinderi si aplicatii cresc, de asemenea, intr-un ritm exponential.

Masina virtuala Ethereum

De fiecare data cand un program este rulat pe Ethereum, acesta foloseste mii de procese computerizate. Contractele care sunt utilizate pentru scrierea unui contract inteligent de catre un anumit limbaj de programare. Aceste limbaje sunt apoi compilate in functia bitcoin cunoscuta sub numele EVM sau Ethereum Virtual Machine.

Concluzie

Ethereum este astfel o aplicatie descentralizata care ruleaza ca retea programata. Folosind acest lucru, nu va exista nicio sansa de frauda. Astfel Ethereum este construit si executat pe contracte inteligente. Conceput ca un computer global distribuit pentru stocarea si executarea programelor de calculator, scopul este de a dezvolta o platforma de calcul distribuita. Aceasta aduce beneficii depline ale intregii tehnologii blockchain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.