Ce este un Domeniu și ce reprezintă Găzduirea Web

Știați că prin simpla prezență în mediul online vă puteți face afacerea să meargă ca pe roate?

Cu toate că poate părea că domeniul web și găzduirea sunt una și aceeași, nu este deloc așa. Acestea sunt lucruri diferite, dar care au unele tangențe, precum faptul că ambele fac ca un website să fie funcțional și vizibil pe internet.

web hosting gazduire web

Ce este un domeniu?

Este important să cunoașteți doar că anume cu numele de domeniu se accesează un site pe internet. Dar totuși, ce este un domeniu ?

Cu siguranță vă este cunoscut sau ați auzit vreo dată despre termenul de adresă IP. După cum bine cunoașteți, aceasta este formată dintr-un șir aleator de cifre destul de greu de reținut, așadar, în loc de un număr se utilizează numele de domeniu. Astfel, un domeniu web este aceeași adresă IP necesară pentru un site web, doar că în locul unui șir aleator de cifre este un nume mai simplu de reținut, spre exemplu: https://megahost.ro, unde ro este un nume de domeniu. Prin alte cuvinte, un domeniu este cheia de accesare a unui site. Însă pentru a funcționa sau pentru a fi activ, fiecare domeniu are nevoie de găzduire web, astfel ajungând la concluzia că atât domeniul, cât și găzduirea sunt termeni total diferiți, dar indispensabili unul altuia.

Care este rolul găzduirii web și ce înseamnă aceasta?

Hosting-ul este un spațiu închiriat pe un server care este dedicat site-ului web. Acesta este pus la dispoziție consumatorului de către o companie specializată în domeniu, iar pentru a beneficia de acest serviciu este indispensabil un abonament de găzduire web.

Este important să cunoașteți că:

  • mărimea și prețul abonamentului se aleg în dependență de mărimea afacerii pe internet, spațiul de stocare, nivelul de resurse (CPU, RAM), domeniile și subdomeniile, emailurile pe oră, numărul conturilor de email și baza de date de care aveți nevoie.
  • Pentru ca un site să funcționeze, acesta trebuie numaidecât să conțină fișiere care formează conținutul paginii vizibil. Astfel, doar o găzduire web nu este suficientă.
  • Pentru a beneficia de servicii de calitate, un truc folosit de majoritatea antreprenorilor care au o afacere online este achiziționarea tuturor serviciilor necesare de la o singură companie, deoarece astfel veți beneficia și de asistență tehnică, uptime garantat, viteză maximă și control panel specializat.

În concluzie, pentru a vă creea un site web, aveți nevoie de un domeniu, un pachet de webhosting și, nu în ultimul rând, de fișiere care formează conținutul vizibil al paginii, astfel, toate 3 fiind indispensabile pentru existența unei afaceri pe internet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *