Ce faci cand displayul spart nu e acoperit de garantie

Initial, ai zice sa schimbi laptopul cu totul dar nu mereu este necesar acest lucru…si se poate repara, in functie de gravitatea problemei .

Cosmarul utilizatorilor de laptopuri, ecranele sparte pot aparea daca cad, daca stau pe el sau doar apuca ecranul prea tare. Cu toate acestea, “fixarea” unui ecran crapat este un termen gresit, deoarece odata ce ecranul este spart, este sfarsitul drumului pentru acel ecran special. Cu toate acestea, ecranul poate fi inlocuit de oricine are timpul si rabdarea de a face acest lucru. Un display laptop (https://www.onlaptop.ro/display-laptop) trebuie sa fie bine intretinut si aceasta este o regula de baza atunci cand vreti sa va bucurati de dispozitivul pe care il aveti.

Decideti daca doriti sa petreceti timp si bani instaland un ecran nou sau pur si simplu aruncati prosopul si cumparati un computer nou. Daca cumparati unul nou, va trebui sa transferati datele de pe laptopul spart pe cel nou. Si acest lucru poate fi realizat, chiar si cu un ecran spart. Un display spart nu este acoperit de garantie ceea ce inseamna ca in momentul in care displayul s-a spart este necesar sa platiti reparatia. De cele mai multe ori nu veti avea experienta necesara pentru a face asta, caz in care veti apela la specialisti care sa va ajute. Daca totusi vreti sa reparati pe cont propriu laptopul, cea mai buna varianta este aceea de a alege mai intai instrumentele potrivite si a citi cat mai multe despre modelul propriu de laptop inainte.

Uita-te pentru un ecran de rezerva. Aceasta parte ar putea fi cea mai consumatoare de timp a intregului proces. Cumpararea unei piese de schimb de la producator nu este recomandabila, deoarece va costa aproape la fel de mult ca cumpararea unui laptop pe care il veti inlocui. Dar echipamentele neutilizate cu un ecran intact pot fi gasite in magazinele de computere uzate, pe eBay sau pe panourile de mesaje online.

Deschideti cadrul computerului si eliminati mai intai ecranul sanatos. Acest lucru necesita, de obicei, surubelnite mici. Aici trebuie sa fiti atenti, deoarece este o zona fragila si poate fi deteriorata. Avantajul de a face acest lucru pe un alt laptop este ca puteti vedea sunt plasate si cel mai bun mod de a proceda fara a sparge ecranul sau a sparge plasticul de pe laptop.

Scoateti cu grija cablul care conecteaza monitorul la placa de baza a computerului. Acestea sunt de obicei situate chiar in spatele balamalei. Din nou, aceasta este o zona sensibila pentru a lucra cu, astfel incat asigurati-va ca aveti o multime de lumina si de a lucra incet. De asemenea, retineti ca unele laptopuri au un cablu impamantat care se conecteaza la o alta parte a computerului. De aceea, localizati si scoateti surubul de montare.

Repetati procesul cu laptopul. Deschideti cadrul si scoateti cu atentie ecranul pentru a evita taierea cu sticla sparta. Din moment ce ati efectuat un burghiu pe celalalt computer, veti sti la ce sa va asteptati. Inlocuiti toate suruburile, capacele, tastatura si ramele in ordinea in care au fost indepartate.

Ce puteti face atunci cand ecranul se sparge

Primul lucru este de a evalua ceea ce prejudiciul a fost. Un laptop cu ecranul zgariat poate functiona si porni, chiar daca este putin trist. Dar daca atunci cand apasati butonul de alimentare vedeti ca nu se aprinde direct, atunci a existat o pauza interna.

Cel mai bun lucru in astfel de cazuri este sa apelati imediat un tehnician . Poate compania ta obisnuita, dar atentie; uneori repararea unui ecran deteriorat va fi mult mai scumpa decat schimbarea acestuia pentru unul nou..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *