Ce flori plantezi în grădină?

Primăvara ne oferă o explozie de culori în fiecare an. Natura prinde viață și multe flori își arată frumusețea înflorind. 

Dacă te gândești ce flori ai putea planta în cocheta ta grădină, atunci vom încerca să te inspirăm. Astfel poți da culoare și un parfum unic grădinii tale plantând diverse flori precum:

Trandafiri cățărători

Poate cea mai parfumată și energizantă apariție este dată de mulțimea de trandafiri cățărători dintr-o grădină. 

Sunt prezente o multitudine de flori cățărate care emană un parfum deosebit. Acestea înfloresc primăvara, dar vara este anotimpul lor preferat.

Unele soiuri de trandafiri cățărători sunt hibrizi obținuți în condiții specifice, dar aclimatizati pentru a putea fi cultivați în grădini. Aceștia preferă zonele luminoase.Trandafirii cățărători se plantează în sol drenat și îngrășat cu gunoi de grajd sau mraniță amestecată cu pământ de grădină. Astfel o să aibă substrat bogat în nutrienți. Deoarece lângă un zid de beton solul este alcalin e necesar să îi plantezi la cel puțin jumătate de metru de gardul de beton.

Pot ajunge la înălțimi mari chiar de de 2-3 metri când au pe ce să se sprijine. E util să lăsați între butași o distanță de 1,5-2 metri, astfel încât plantele să aibă spațiu pentru creștere și dezvoltare.

Trandafirii cățărători se udă des primele 4-5 zile de la plantare. Pe timpul verii se udă o dată pe săptămână, iar în perioadele caniculare chiar bisăptămânal. Apa se administrează pe sol fără a stropi frunzele. 

Pentru o înflorire bogată tăiați florile ofilite, astfel încât să aibă loc o înflorire bogată pe tot parcursul verii până toamna.

Va fi necesar să efectuezi taieri de formare, întreținere și în caz de ai omis aceste 2 tăieri poți efectua taieri de remediere.

Hortensia 

Sunt flori uriașe ce se deschid în valuri, devin punctul de atracție al oricărui spațiu. Culoarea petalelor poate fi în principal alb, roz, roșu și albastru.

Înmulțirea hortensiilor se poate face prin butași și poate fi realizată atât primăvara, cât și vara. Însă cea mai potrivită perioadă pentru acest lucru este mijlocul verii (cu puțin timp înainte de începerea perioadei de înflorire). Poți tăia butașii de pe tufă atunci când apar primii boboci.

Hortensia crescută din butași trebuie plantată în locul său permanent în timpul primăverii următoare,’ „călindu-o” în prealabil pe balcon. 

Aceasta crește sub forma de semiarbust și în funcție de varietate poate ajunge și până la chiar 3 m înălțime. În plus preferă solurile fertile și cu un bun drenaj.

Mare atenție însă la frunzele și mugurii acestora care sunt toxici. Este util să porți mănuși chiar dacă nu ești sensibil/sensibilă.

Știm că uneori ai nevoie de inspirație. Găsește multe alte sfaturi și informații utile pentru amenajarea grădinii și locuinței tale de la specialiști.

Panseluțele

Sunt probabil cele mai întâlnite din parcuri și grădini. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt pretențioase față de sol și vegetație. 

Au diverse culori și chiar combinații de pană la 3 culori distincte.

Înflorirea are loc primăvara, toamna sau la unele specii și în ambele anotimpuri menționate. Sunt de diverse culori și chiar combinații de pană la 3 culori distincte, de unde și denumirea de 3 frați pătați.

Bine de știut este faptul că înmulțirea se face prin semințe sau butași de tulpină. Deasemenea se plantează în rânduri la o distanță de 20 de cm, de obicei vara.

Acestea au dimensiuni mici de pană la 15-20 de cm înălțime. Udarea în timpul creșterii și vara se face în cantități mai mari iar ulterior moderat.

Gladiolele

Acestea sunt flori elegante care au diverse culori. Îți “colorează” grădina în special vara. 

Soiurile de cultură ajung să aibă și peste 1,5 metri înălțime, în timp ce florile sălbatice sunt mult mai mici ajungănd pană la 30-50 de centimetri.

Se plantează primăvara de obicei la sfarsitul lunii aprilie sau începutul lunii mai deoarece au nevoie de un sol bine afânat și cald. 

Se înmulțesc prin bulbi. Trebuie plantate la distanță de 25 de cm una de cealaltă și la o adâncime de 10-15 cm.

Legat de udat gladiolele nu suporta lipsa apei, așa ca udarea lor trebuie făcută constant în general dimineața și seara în zilele călduroase.

E important să mai știi ca iarna se vor scoate din pămănt si se vor ține în ghiveci în casă.

Dalia 

Daliile sunt plante care atrag atenția într-o grădină și nu au nevoie de multă îngrijire. Timpul de înflorire al daliilor are loc  din vară până toamnă.

Poate fi pusă în grădină  la începutul lunii mai. Se plantează prin tuberizarea rădăcinilor. Astfel se vor despărți toți lăstarii care apar pe rădăcini înainte de plantare.

Dalia are nevoie de loc însorit, protejat de vânt și de apă abundentă.

Pentru a înflori mai des taie cu regularitate florile ofilite de pe tulpină.

Toamna înainte să apară înghețurile este necesar să scurtezi floarea la 10 -15 cm, să o scoți și s-o lași la uscare. Urmează să le depozitezi într-o cameră rece și cu întuneric.  Iar în cele din urmă așează-le una lăngă cealaltă și nu una peste cealaltă.

Alte plante pe care le mai poți  planta sunt : Anemoanele, Mușcatele, Primole, Narcise, etc.

Este important să dai o formă frumoasă grădini iar apoi să uzi și să îngrijești fiecare floare după nevoile sale. Uite o sursă de inspirație despre cum îți poți amenaja grădina cu flori

Îți dorim o grădină colorată și înflorită. Spor la amenajat! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.