Ce model de trotinete pentru adulti ti se potriveste?

trotinete

Odata cu aglomerarea urbana, din ce in ce mai multi cauta mijloace de transport inedite, cu care sa poata inlocui automobilul sau transportul in comun. Pe langa biciclete, cea mai populara optiune sunt trotinetele pentru adulti. Acestea au inceput sa fie din ce in ce mai des folosite in ultimii ani, fiind un mijloc de transport eficace, dar si distractiv in acelasi timp!

Varietatea de modele de trotinete de pe piata nu ar trebui sa te sperie, deoarece ele difera in functie de distanta pe care o vei parcurge, dar si de tipul de traseu. Iata o serie de sfaturi care sa te ajute sa alegi mai usor o trotineta pentru adulti:

In primul rand, sa stabilim care sunt elementele din care este compusa o trotineta. Modelele standard au de regula 3 componente: ghidonul, puntea si rotile. Acestea pot diferi in functie de modelul de trotinete pentru adulti, afectand performantele acestora. De exemplu, rotile cu diametru mai mare iti permit o deplasare mai rapida. Rotile din cauciuc moale au o aderenta buna si un confort sporit, insa este posibil sa se uzeze mai usor decat rotile din cauciuc mai rigid. De regula, diametrul rotilor unei trotinete pentru adulti este precizat in milimetri, ca sa te poti orienta mai usor.

Partea pe care te asezi cu picioarele se numeste platforma, sau punte. Latimea acesteia este variabila, in functie de model. Desi la multe trotinete pentru adulti aceasta este din aluminiu, exista si modele cu punte din lemn si fibra de sticla. Franele unei trotinete se pot intalni deasupra rotii din spate, desi exista si trotinete cu frana pe ghidon, ca la o bicicleta. Felul in care esti asezat pe platforma nu influenteaza franele, insa exista si frane cu insertii din cauciuc, care previn incalzirea talpii pantofului tau.

Un alt considerent de luat in calcul este si fiabilitatea unei trotinete. Facem referire aici la cat de repede se pliaza, avantaj considerabil mai ales daca folosim transportul in comun.

Iata cele mai intalnite 2 tipuri de trotinete pentru adulti, in functie de distanta pe care trebuie sa o parcurgi:

1. Trotinete pentru distante lungi – Daca ai de parcurs o distanta mai lunga pana la lucru, de la 2 kilometri in sus, va trebui sa te asiguri ca beneficiezi de tot confortul necesar. Asltfel, poti opta pentru un model mai robust, care sa iti ofere acea stabilitate necesara. In functie de tipul de pavaj de pe traseul tau, poti alege o trotineta cu suspensii sau fara. Exista si multe modele cu roti late, care te vor purta cu usurinta si peste portiunile cu piatra cubica. Daca alegi sa folosesti si un mijloc de transport in comun, asigura-te ca trotineta ta este usor de pliat si de transportat. In cazul distantelor lungi, poti lua in calcul si o trotineta electrica, ce poate atinge o viteza de pana la 25km/h si este foarte usor de manevrat.

2. Trotinete pentru distante scurte – Daca ai de parcurs o distanta scurta de pana in 2 kilometri, poti alege o trotineta usoara, care sa iti ofere viteza in deplasare. Suspensiile nu sunt neaparat necesare in acest caz, ele ingreunand trotineta. Astel, te poti folosi in voie de un model de trotineta usor si fiabil, care sa fie practic de folosit la orice ora.

Alege unul din multele modele de trotinete pentru adulti si bucura-te de un mijloc de transport usor de folosit, distractiv si prietenos cu mediul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *