Ce povești fascinante ascund bijuteriile cu pietre prețioase?

Există numeroase culturi care consideră că pietrele prețioase au o anumită încărcătură de energie pozitivă, îmbunătățind starea celui/celei care le poartă, prin prisma proprietăților lor unice. Experții în Feng-Shui consideră că pietrele prețioase au capacitatea de a îndepărta energiile negative și de a crea „zid” protector pentru cel/cea care le poartă.

Cei care s-au hotărât să își cumpere bijuterii din aur cu pietre prețioase, trebuie să se documenteze cu privire la povestea și beneficiile asociate acestor pietre.

6 pietre prețioase cunoscute pentru proprietățile lor fascinante

1. Rubin

Rubinul este o piatră prețioasă care prezintă o culoare roșiatică intensă, cunoscută pentru capacitatea de a reda corpului nivelul optim de energie. Se consideră că persoanele care poartă bijuterii cu rubin se bucură de o evoluție frumoasă în viață și nu se blochează în rutină. În timpurile îndepărtate, rubinul era privit ca un remediu eficient de eliminare a toxinelor din sânge, îmbunătățind semnificativ sistemul circulator.

2. Safir

Safirul este o piatră prețioasă cunoscută și sub denumirea de piatra înțelepciunii. Specialiștii în Feng-Shui susțin că safirul are capacitatea de a atrage energia pozitivă, fericirea, prosperitatea și pacea sufletească.

3. Ametist

Ametistul este o piatră prețioasă care atrage succesul, fiind supradenumit și „piatra liderilor”. Pe lângă faptul că atrage succesul de ordin material, acesta atrage și bogăția spirituală, sinceritatea, fericirea. De asemenea, este cunoscut și pentru proprietățile sale de protecție, de vindecare și de înțelepciune. În plus, se consideră că piatra are capacitatea de a ameliora durerile resimțite la nivelul corpului, dar și stresul.

4. Smarald

Smaraldul este considerat, încă din cele mai vechi timpuri, a fi o piatră prețioasă puternică, fiind utilizată în trecut împotriva diferitelor infecții de către medicii hinduși, spanioli și arabi. Această piatră este considerată a fi un simbol al înțelepciunii și al speranței, dar și a bogăției și a puterii.

Totodată, smaraldul este recunoscut și pentru capacitatea sa de îmbunătățire a memoriei și de stimulare a inteligenței.

5. Topaz

Topazul este o piatră prețioasă asociată atât cu norocul, cât și cu dragostea. Poate fi oferit persoanei dragi, ca simbol al legăturii de iubire. De asemenea, topazul este recunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora stările de oboseală și de a îmbunătăți starea de spirit.

6. Diamantul

Una dintre cele mai apreciate pietre este diamantul, în jurul acestuia gravitând numeroase mituri și superstiții.

Conform unor relatări din istorie, se considera că diamantele prezintă puteri mistice. Mult timp s-a crezut că diamantele au rolul de a alunga fulgerele. De asemenea, în trecut grecii priveau diamantele ca fiind lacrimi ale zeilor. 

Diamantul este o piatră a puterii, denumirea lui având proveniență din grecescul „adamas”, care se traduce prin „de necucerit/de neînvins/indestructibil”. În plus, este un simbol al iubirii absolute, fiind regăsit în prezent în ritualul jurămintelor de căsătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *