Ce presupune constructia unei case?

Chiar daca este un proces in care necesita sa investesti timp si energie, construirea unei case poate fi dusa la bun sfarsit fara probleme, doar acordand multa atentie si implicare fiecarei etape de executie.

De la alegerea unui model de casa preferat din diversitatea de proiecte case disponibile astazi si pana la finalizarea constructiei acesteia, este important sa acordam atentie fiecarui mic proces desfasurat.

Primul aspect de care oamenii sunt interesati atunci cand isi doresc o casa sunt bineinteles costurile. Cat costa sa ridice casa la rosu, apoi la cheie si nu in ultimul rand, ce garantie au ca se vor bucura de o casa temeinica? Primul pas catre aceasta garantie este alegerea unor proiecte de case potrivite cerintelor fiecaruia, dar si bugetului de care dispun, pentru a putea construi mai apoi locuinta fara sa existe vreo problema din acest punct de vedere.

Dupa ce au parcurs suficiente proiecte case incat sa se hotarasca la un model de casa care sa urmareasca indeaproape dorintele lor, atat ca functionalitati, cat si ca aspect, oamenii vor sa stie cat costa sa ridice mai apoi casa la rosu si cat proiecte casecosta sa o finiseze la cheie. Din dorinta de a beneficia de ofertele extrem de ieftine care le sunt facute de diverse persoane care activeaza in acest domeniu, oamenii iau decizii in necunostinta de cauza. Care sunt consecintele? Executia proasta a peretilor, a fundatiei, acoperisului, izolatiilor, lucruri care se intampla de obicei din cauza echipelor lipsite de experienta care le executa, dar si din cauza materialelor de provenienta indoielnica utilizate la constructia casei.

Este important ca oamenii sa stie ca pretul final pentru casele la rosu sau la cheie, poate fi stabilit doar in baza unui deviz de executie. Pentru preturile de executie fara deviz comunicate initial sau ofertele facute pe graba in excel, oamenii nu pot avea niciodata garantia ca nu vor exista modificari importante ale sumelor pe parcurs.

Construim cu echipe locale sau contractam firme de executie? Daca aleg sa lucreze in regie proprie cu o echipa locala recomandata sau aleasa la intamplare, oamenii trebuie sa fie constienti ca muncitorii nu poarta nicio responsabilitate legala in ceea ce priveste lucrarea. Este adevarat ca o echipa locala va costa intotdeauna mai putin decat o firma, insa ce se intampla daca echipa nu respecta cele promise initial? Si daca aleg o firma de executie, acestia trebuie sa stie ca este necesar ca oferta de executie sa fie cat mai detaliata, sa cuprinda absolut toate etapele constructiei. Aceasta trebuie sa curpinda devizul de executie,  care garanteaza ca firma executanta poarta intreaga responsabilitate a ofertei de executie, dar si un grafic de executie, care presupune ca orice intarziere devine responsabilitatea firmei. Pe baza graficului de executie se stabilesc de asemenea si transele de plata.

Asadar, nu este usor sa ne asiguram ca vom beneficia de rezultatele dorite, insa eforturile facute pentru a fi siguri ca vom locui in casa la care am visat, ne vor scuti la final de dezamagirile care se ivesc adesea cand oamenii se confrunta cu rezultatele muncii unei echipe de executie aleasa la intamplare si utilizarea unor materiale de proasta calitate.

Un comentariu la “Ce presupune constructia unei case?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *