Ce schema de vaccin trebuie sa urmezi pentru cainele tau?

Atunci cand sunt mici, cateii sunt extrem de vulnerabili, mai ales daca ii separi de mama lor foarte devreme.

Pentru a te asigura ca prietenul tau necuvantator se poate dezvolta corespunzator, trebuie sa ii faci un vaccin veterinar bun: www.veteco.com/15-vaccinuri-animale-companie, datorita caruia sa il protejezi de virusuri si de bolile specifice acestor animale.

Vaccin veterinar impotriva parvovirozei

Parvoviroza canina este una dintre cele mai comune boli care pot aparea la catei si este foarte periculoasa, mai ales daca puiul tau are imunitatea scazuta. Despre aceasta boala trebuie sa stii ca ataca foarte repede organele interne, iar inima prietenului tau necuvantator poate ramane cu probleme pentru restul vietii.

Recomandat este ca vaccinul impotriva parvovirozei sa fie facut in primele 8 saptamani de viata, intrucat virusul este transmis de la mama la pui, daca mama este si ea infectata.

Vaccin polivalent

Un alt vaccin important la catei, pe care trebuie sa il ai in vedere cel este polivalent. El trebuie administrat la 2 saptamani dupa prima doza de vaccin specifica puilor si protejeaza cainele impotriva jigodiei, a parvovirozei, dar si impotriva hepatitei infectioase. Acest vaccin mai este cunoscut si sub denumirea de DHPPiL. Despre el mai trebuie sa stii ca ajuta foarte mult la crearea de anticorpi, ajutandu-ti cainele sa elibereze in sistem antigeni.

Ai grija: puiul trebuie sa se odihneasca foarte bine in prima saptamana dupa vaccin si sa nu depuna efort fizic sporit.

Vaccin antirabic

Potrivit legii din Romania, vaccinul antirabic este obliatoriu la catei si se face la aproximativ 4 luni de la nastere. Este vorba despre un vaccin pentru care va trebui ulterior sa mergi la doctor in fiecare an.

Rabia poate fi fatala atat cainilor, cat si oamenilor. Ea se transmite prin zgarieturi sau prin muscare si se manifesta in general prin hiperexcitabilitate, agresivitate, dar si paralizii.

Cand trebuie sa mergi la medic pentru primul vaccin?

Medicii veterinari recomanda ca primul vaccin la puii de caine sa fie realizat dupa deparazitarea interna si externa, de preferat dupa 5 – 6 saptamani de la nastere. Pana la aceasta varsta, animalele primesc anticorpi de la mamele lor prin intermediul laptelui.

Inainte de a decide sa aplice cainelui tau un vaccin, doctorul trebuie sa ii faca, insa, o serie de analize, iar astfel isi da seama de starea de sanatate a animalului.

Schema de vaccinare:

  • 6 – 8 saptamani: vaccinul impotriva parvovirozei si a jigodiei;
  • 8 – 10 saptamani: trebuie repetat vaccinul impotriva parvovirozei si a jigodiei;
  • 10 – 12 saptamani: vaccinul polivalent;
  • 12 – 14 saptamani: rapel pentru vaccinul polivalent, dar si pentru vaccinul antirabic.

De ce este importanta deparazitarea inainte de vaccin?

In ceea ce priveste deparazitarea, trebuie sa stii ca ea poate fi facuta la 4 – 5 saptamani de la nastere si trebuie sa o repeti atunci cand puiul tau are deja 3 – 4 luni. Este vorba despre o procedura care ajuta necuvantatoarele sa elimine mai usor virusurile si bacteriile care le pot ataca organismul.

Accesand site-ul Veteco.com poti gasi detalii despre cele mai bune vaccinuri de pe piata, dar si suplimente nutritive cu ajutorul carora cainele tau sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. Daca ai nevoie de mai multe informatii despre cum se realizeaza un vaccin veterinar, nu ezita sa consulti un medic de specialitate!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.