Ce sunt serviciile SEO si care sunt beneficiile acestora pentru un business online?

 

Daca ai un business online si iti doresti ca afacerea ta sa functioneze la adevaratul ei potential, trebuie sa investesti in servicii SEO de calitate! Motoarele de cautare clasifica site-urile pe baza unor algoritmi si le pozitioneaza in pagina cu rezultate, in functie de relevanta lor. Cu cat acestea sunt mai relevante pentru cautarile realizate de utilizatorii de internet, cu atat au mai multe sanse sa fie listate mai sus. Automat, site-urile care ocupa primele pozitii in pagina cu rezultate vor atrage mai mult trafic. Pentru a ajunge la performanta de a fi lider in mediul online, pe segmentul tau de piata, ai nevoie in mod fundamental de servicii SEO. Cu ajutorul acestora poti sa obtii acele pozitii fruntase, dar si sa atragi mai mult trafic targetat.

Insa, serviciile SEO nu se limiteaza doar la obtinerea de trafic organic, ci si la cresterea numarului de conversii! Asadar, contribuind la construirea brand awareness-ului afacerii tale pe Internet si atragerea clientilor, serviciile SEO sunt printre cele mai eficiente instrumente de marketing online la ora actuala. Iata de ce:

1. In primul rand, pe termen lung, serviciile SEO au capacitatea sa iti asigure o rata de recuperare a investitiei mult mai mare decat in cazul altor instrumente de marketing. Prin urmare, acestea sunt mai rentabile decat campaniile-fulger de tip PPC, care iti pot aduce doar castiguri temporare. Astfel, rolul final al serviciilor SEO este sa genereze cat mai multe conversii. Ce inseamna acest lucru? Orice fel de actiune (financiara sau informationala) pe care o urmaresti de la vizitatorii site-ului tau: plasarea unei comenzi online, abonarea la newsletter, crearea unui cont de utilizator pe site etc.

2. In al doilea rand, in stransa legatura cu rata de conversie, SEO te ajuta sa imbunatatesti procesul de cumparare si influenteaza decizia de achizitionare a unui produs sau serviciu. Asta inseamna ca, in urma unei strategii de optimizare SEO bine puse la punct, utilizatorii pot naviga cu usurinta pe site-ul tau, pot gasi rapid produsele sau informatiile dorite, fiind bine organizate, iar astfel sunt ghidati catre plasarea unei comenzi. Cu alte cuvinte, apeland la servicii SEO ai facut deja primul pas catre succesul afacerii tale – ca si cand te-ai pune in pielea clientului si ai raspunde cat mai prompt cererii si nevoilor sale. Acest principiu este crucial pentru business-urile de tip E-commerce!

servicii SEO

Ce trebuie sa ai in vedere ca serviciile SEO sa iti aduca beneficii?

1. In primul rand, trebuie sa-ti definesti cat mai bine scopul! Astfel, daca afacerea ta a atins un anumit nivel si are nevoie de trafic stabil pentru mentinerea conversiilor, serviciile SEO oferite de catre o agentie cu experienta te vor ajuta in acest sens, targetandu-ti constant audienta. Insa, daca scopul tau este acela de a construi brand awareness, poti obtine o targetare si mai nisata cu ajutorul unei strategii solide de cuvinte-cheie si optimizarea continutului.

2. Nu in ultimul rand, pune intotdeauna experienta utilizatorului pe primul loc! Acest detaliu este cu atat mai important pentru optimizarea on-page a site-ului. Prin urmare, rata de recuperare a investitiilor (ROI) va creste si iti va propulsa site-ul pe pozitii de top in Google, deoarece algoritmii sai de listare tin cont de experienta pozitiva a utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *