Exista ceva interesant si entuziasmant in ideea de a transforma o parte a gradinii intr-un living in aer liber pentru a te bucura de el vreme de doua sau trei sezoane ale anului. Este, in mod sigur, o optiune mai putin costisitoare decat adaugarea unei incaperi la casa. Pana la urma, cine are nevoie de ziduri? Viata in aer liber are un aspect “verde” si mai proaspat, te conecteaza cu natura – iar natura din curtea ta o poti controla cu usurinta cu o miscare a furtunului sau cu un sistem de irigatii si cu o pulverizare a unui spray de insecte.
Insa pentru a te putea bucura cu adevarat de un living in aer liber, va trebui sa investesti putin in amenajarea acestuia, in special in achizitionarea unui mobilier gradina confortabil si de lunga durata.
Iata ce sa ai in vedere cand alegi mobilierul de gradina!
Pune pret pe calitate!
De la suduri neglijente la elemente crapate pana la finisaje de vopsea plina de defecte, exista o multime de lucruri pe care vei dori sa le eviti cand iti achizitionezi mobilierul pentru gradina ta. O achizitie proasta, cel mai probabil, nu va dura pana in sezonul viitor. Probabil ca te gandesti ca mobilierul de exterior este mai putin important decat ceea ce achizitionezi pentru uz interior. Insa lucrurile stau chiar invers. Ceea ce cumperi pentru a folosi afara trebuie sa reziste la soare, la vant, la ploaie, etc. Asadar, inspecteaza fiecare piesa pe care o doresti pentru a vedea daca prezinta defecte.
Fii atent la materiale!
Nu poti sa iei o perna din livingul casei tale si sa o folosesti afara, pe terasa, deoarece nu va rezista la elementele exterioare. Majoritatea pernelor si saltelelor concepute pentru a fi utilizate in exterior sunt fabricate din materiale pentru orice tip de vreme, sunt impermeabile sau sunt concepute pentru a evapora rapid umezeala.
Mai mult, tesaturile realizate pentru a fi folosite in aer liber sunt de obicei rezistente la decolorare si sunt protejate impotriva UV. Acestea ar trebui sa arate bine si sa se simta moi si confortabile pentru cel putin cateva sezoane. De asemenea, iti recomandam sa investesti in perne de gradina care pot fi desfacute si demontate pentru aerisire periodica, reparare sau inlocuire.
Uita-te bine la detalii!
Orice mobilier de gradina poate arata atractiv la inceput, insa daca prezinta anumite defecte, se va deteriora in doar cateva luni. De aceea, iti sugeram sa fii atent la urmatoarele:
- La canapelele sau fotoliile mari, alege perne cu arcuri. Isi vor mentine forma mai mult timp;
- Cand inspectezi mobilierul metalic, foloseste un magnet. Aluminiul nu este magnetic, dar otelul este de cele mai multe ori. Cel mai bine este sa alegi mobilier fabricat din aluminiu sau otel inoxidabil. Cel din otel va rugini in timp;
- Cauta sezlonguri din aluminiu realizate din piese ce au bucati de cadru lung, nesegmentat. Costa putin mai mult, dar vor dura mai mult;
- Verifica scaunele pentru a te asigura ca picioarele sunt solide si rezistente;
- Opteaza pentru mobilier asamblat cu suruburi din otel inoxidabil.