Cel mai simplu mod de a economisi in vacanta din strainate!

Gata, pleci în concediu! Ai stabilit toate detaliile importante legate de bilete, bagaj și destinație. Familia este lângă tine și sunteți gata de plecare. Totuși, mai este un aspect pe care nu trebuie să îl neglijezi ori de câte ori pleci în vacanță în străinătate. Și anume detaliul financiar! Și nu, nu este vorba despre ce sumă trebuie să ai în buzunar când pleci în concediu. Ci despre cum să nu pierzi sume de bani fără să știi pe ce se duc.  În alte cuvinte, totul depinde de cât de informat ești înainte să pleci. Cel mai simplu mod de a rămâne la curent cu schimbările monedei este de a verifica un curs valutar BNR la zi. Tot ce trebuie să faci este să tastezi pe telefon „curs valutar BNR la zi“  și ai toate informațiile la dispoziție. De la curs valutar euro până la curs valutar dolar, ș.a.m.d.

Una dintre cele mai utilizate monede din Europa rămâne totuși moneda euro. Este foarte probabil ca atunci când te afli în vacanță să o folosești. Un curs valutar euro este destul de stabil de obicei și cunoaște fluctuații relativ mici. Totuși, nu strică niciodată să verifici când acesta atinge cele mai avantajoase praguri.  De exemplu, pentru un curs valutar euro la sfârșitul lunii aprilie, valoarea monedei era de 4,6589 lei/unitate. La începutul lunii mai, acesta a crescut cu +0,0041 lei, ajungând la valoarea de 4,6630 lei/unitate.

Desigur, nu numai moneda euro este una populară. Dacă alegi destinații de vacanță pe continentul american va fi nevoie să te informezi, evident, despre un curs valutar dolar.  Nici această monedă nu cunoaște fluctuații foarte mari. Cea mai mare valoare înregistrată la un curs valutar dolar a fost de 3,9913 lei/unitate pe data de 13.11.2017. Iar unul dintre cele mai mici praguri a fost de 3,7170 lei/unitate înregistrat pe 05.02.2018. În prezent, dolarul american are o valoare aflată între cele două valori anterioare: 3,8839 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *