Cele mai bune gantere pentru acasă

Știați că sportivii olimpici din Grecia antică executau antrenamente epuizante cu gantere pentru brațe, piept și spate? Bine, era vorba de greutăți cu altă formă, de multe ori pur și simplu ridicau bolovani imenși, dar principiul era același: dobândirea unei puteri fizice superioare aceleia a unui om obișnuit.

Greutăți pentru omul modern

O pereche de gantere potrivite vă poate ajuta eficient ca să scăpați de grăsime, să vă definiți frumos musculatura, iar miracolul se poate întâmpla chiar acasă la dvs.

Într-o lume ideală, cu toții am avea câte o sală de gimnastică personală cu aparate scumpe, care să rivalizeze cu acelea din serialele americane de succes.

Realitatea este însă dură: mulți dintre noi facem exerciții fizice la domiciliu pentru a salva banii pe care i-am da pe abonamente scumpe la sălile de fitness din oraș.

Vestea bună este că nu e nevoie de un buget imens pentru a face sport și a ne menține în forma fizică ideală. Orice antrenor personal o să vă spună că tot ceea ce aveți nevoie pentru acest vis realizabil este… procurarea unui set decent de gantere! 

Ganterele nu numai că sunt deosebit de ușor de utilizat, dar reprezintă, de asemenea, unele dintre cele mai versatile piese din echipamentul unui sportiv amator sau profesionist, care mai are și avantajul că nu vor ocupa prea mult spațiu în casă. Plus că sunt  ieftine și rezistente!

Secretul necesar a fi știut de către potențialii amatori de a ridica greutăți la domiciliu este doar acela că, pentru a alege perechea de gantere potrivită trebuie să vă clarificați cam ce așteptări aveți de la ele. 

Ganterele grele sunt bune pentru a construi mușchii, ganterele mai ușoare sunt eficiente pentru stabilizarea musculaturii, pentru a susține tendoanele și articulațiile.

Este o idee bună să încercați inițial o serie de greutăți de mână (gantere) într-o sală de gimnastică pentru a găsi dimensiunea și forma potrivită pentru dvs.. Ulterior, puteți să vă adăugați la colecția dvs. de greutăți de acasă noi și noi tipuri, pe măsură ce deveniți mai puternic.

Deci, indiferent dacă v-ați hotărât ca să vă luați un set de gantere mai grele destinate expres pentru dezvoltarea mușchilor sau doar căutați să accelerați arderea grăsimilor prin antrenarea cu niște ganterele ușurele de până în 1 – 2 kg, găsiți în magazinele online de specialitate exact ceea ce vă trebuie.

Dacă sunteți un începător 100% care caută să încorporeze o antrenament de rezistență în rutina de dimineață, cu siguranță niște gantere micuțe, ușoare, colorate vesel, sunt ideale pentru a vă crea o stare de bine care să persiste întreaga zi (dacă le veți folosi cu regularitate în gimnastica dvs. de întreținere).

Pentru majoritatea cumpărătorilor, ganterele din neopren de diverse culori sunt alegerea perfectă. Sunt eficiente, durabile și ușor de întreținut (curățat).

Ganterele din neopren – calități:

– sunt extrem de robuste și, prin urmare, ideale pentru utilizarea regulată în sala de gimnastică dar mai ales acasă;

– sunt capabile de a absorbi transpirația la un nivel optim;

– sunt eficiente și ușor de întreținut (curățat).

– sunt ușor de depozitat datorită dimensiunilor lor;

– au costuri scăzute de achiziție.

Iată de ce sunt o opțiune perfecte pentru aceia cu buget limitat. Iar faptul că se pot depozita foarte simplu în orice dulap sau colț de cameră nu e deloc de ignorat.

Dezavantajul antrenamentului cu ajutorul ganterelor acasă este dat, de obicei, de complexitatea înaltă a secvențelor de mișcări fizice pe care trebuie să le efectuați corect 100% cu un anumit tip de greutăți, înainte de a vă gândi la utilizarea unor gantere mai mari ca număr de kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *