Cele mai ciudate flori din lume

În minunata lume a botanicii, frumusețea e un lucru obișnuit. Însă ca majoritatea lucrurilor din viață, frumusețea stă în ochii privitorului. Poate că atunci când faci o comandă de flori online de la Floria preferi trandafirii, în timp ce prietena ta cea mai bună preferă orhideele. Adevărul e că florile sunt atât de variate și frumoase încât nu știi de unde să alegi. Cu toate acestea, unele sunt puțin mai… speciale decât altele și de aceea ți-am făcut o listă cu cele mai neobișnuite, bizare sau ciudate flori din lume.

 

Orhideea-maimuță (Dracula simia)

Nu e greu să îți dai seama de ce această floare și-a primit numele. Dracula a fost inspirat de petalele lungi, asemănătoare colților de vampir iar simia face referire la similaritatea florii cu o față de primată. Este o floare rară, găsită doar în pădurile din Peru și Ecuador, la altitudini de peste 900 de metri, așa că nu te învinovățim dacă nu ai mai auzit de ea până acum. Are flori pe tot parcursul anului, iar acestea au o aromă de portocală, făcând din orhideea-maimuță o piesă unică în colecția oricărui pasionat de orhidee.

Orhideea-molie (Phalaenopsis amabilis)

Ca să continuăm lista cu o altă orhidee, următoarea floare bizară este orhideea-molie. Iar în ciuda acestui fapt, este una dintre cele mai comune tipuri de orhidee. Și-a luat numele de la asemănarea cu o molie în timpul zborului și vine într-o varietate deosebită de culori. Este originară din Filipine, Asia de Sud-Est și nordul Australiei și, spre deosebire de orhideea-maimuță, nu este deloc greu de găsit. Deci ce o face atât de specială? Ei bine, orhideea-molie se laudă cu mai multe cicluri de înflorire.

Floarea-cadavru (Rafflesia keithii)

Următoarea floare din listă este una pe cât de morbidă, pe atât de frumoasă. Este o plantă extrem de rară, găsită doar în pădurile tropicale din Indonezia și este mai degrabă o plantă parazitară, neavând rădăcini sau frunze vizibile. Asta a dus la o dezbatere în rândul botaniștilor care o consideră de fapt o ciupercă. Iar pe lângă aceste caracteristici, este și una dintre cele mai mari flori din lume. Încă te întrebi de ce se numește așa? Ei bine, dacă te afli vreodată în preajma uneia, te sfătuim să nu îi inspiri “parfumul”.

Steaua Șerifului (Stapelia grandiflora)

Semănând mai degrabă cu o stea de mare, steaua șerifului este o floare foarte căutată și populară printre colecționari, datorită aspectului său unic și florilor pufoase. Este o plantă de exterior și vine într-o mulțime de culori, de la roșu închis și roz până la violet sau galben. Însă pe cât e de frumoasă, pe atât e de dizgrațioasă, datorită faptului că este polenizată de muște. Și ce aromă este mai potrivită pentru a le atrage decât cea de carne moartă?

Pasărea paradisului (Strelitzia)

Pasărea paradisului este cea mai populară și mai ușor de recunoscut floare tropicală. Și-a luat denumirea de la asemănarea cu o pasăre a paradisului în zbor și poate fi cultivată afară, într-un climat tropical cald sau chiar în interior, la temperaturi puțin mai ridicate. În ciuda aparențelor, Strelitzia este foarte ușor de îngrijit pentru că nu are nevoie decât de lumina soarelui, căldură și apă. Iar dacă nu știai, această floare este înrudită cu banana!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *