Cele mai frumoase și relaxante zone din țară pe care nu trebuie să le ratezi în următorul concediu

Indiferent că vrei să vizitezi România anul acesta doar din cauza pandemiei de coronavirus sau ți-ai pus acest lucru în gând de câțiva ani, ești pe punctul de a descoperi o țară cu un potențial turistic impresionant. Mulțumită reliefului extrem de bogat, România oferă posibilitatea de a te plimba de la mare la munte, precum și de la dealuri la câmpii. Toate aceste tranziții se fac în decursul a nouă regiuni cu tradiții și culturi specifice, pe care le poți descoperi pas cu pas.

Una dintre principalele etape constă în identificarea zonelor de interes și a realizării unui itinerariu, care să cuprindă inclusiv locurile în care te vei caza. Rămâi pe aproape pentru a vedea cele mai frumoase și relaxante zone din țară pe care nu trebuie să le ratezi în următorul concediu!

Grandioasa Salină Turda

Cu un număr de turiști care continuă să crească de la an la an, Salina Turda este catalogată de Business Insider drept una dintre cele 25 de destinații de călătorie incredibile din întreaga lume. Nu doar priveliștea impresionantă, ci și proprietățile medicale fac din acest loc o zonă pe care să o integrezi în circuitul tău în următorul concediu. Persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii sunt îndemnate să viziteze Salina Turda cel puțin o dată pe an, întrucât mediul salin îmbunătățește sistemul respirator. În plus, te poți bucura de acest lucru și în timp ce petreci câteva ore (sau zile) la centrul de tratament din interior.

Orele vor zbura instant dacă optezi pentru bowling, fotbal sau chiar pentru câteva jocuri de minigolf în subteran. Mai mult, tot aici vei descoperi un amfiteatru care găzduiește 100 de locuri, pe care le poți ocupa în timpul concertelor și a spectacolelor de teatru. Acestea sunt organizate în mod periodic, ceea ce înseamnă că șansele să participi în calitate de spectator la unul sunt destul de mari.

Băile Felix pentru afecțiuni termale

O altă zonă de liniște, relaxare și tratament este cea a apelor termale de la Băile Felix. Acestea sunt recunoscute inclusiv în străinătate datorită proprietăților magice pe care le au asupra organismului. Mulțumită compoziției lor, acestea setează un echilibru între cura internă și cura externă. Altfel spus, apele termale funționează nu doar la exterior, ci și la interior, atunci când sunt consumate.

Apele termale sunt ideale pentru a remedia afecțiunile întâlnite la nivelul aparatului digestiv. În plus, acestea remediază afecțiunile metabolice și endocrine, pe termen lung. Printre elementele componente se regăsesc calciul, sodiul și magneziul. Hotel Termal (Baile FElix) oferă camere de cazare impecabile, fiecare dintre acestea beneficiind de acces gratuit la internet. Aici te poți bucura de folosirea oricăreia din cele patru piscine expuse în aer liber și disponibile pentru persoanele cazate. Adițional, tot aici există și o saună și o piscină interioară care are doar apă termală.

Pasionații de sport pot să își păstreze obiceiul mergând la centrul de fitness din interior iar, la final, să se oprească pentru câteva minute la salonul de înfrumusețare.

Plimbările cu Mocănița de pe Valea Vaserului

Experiențele inedite sunt cele care ne fac să ne bucurăm chiar și de cele mai mici și neînsemnate momente. Același principiu se aplică și în cazul plimbărilor cu Mocănița de pe Valea Vaserului, care transportă în fiecare an turiști interni și internaționali în zone care par a fi din altă lume. Trenul care datează încă de la finalul Primului Război Mondial se deplasează pe un traseu de 21,6 kilometri în fiecare zi, egal cu distanța dintre Vișeu și Paltin. Pe toată această durată, turiștii se pot bucura de priveliștea impresionantă a plaiurilor maramureșene. Încă de la începutul folosirii ei în scop turistic, Mocănița a atras curioși care s-au bucurat de fiecare secundă petrecută în vacanță.

Cele mai frumoase momente se datorează unui stil de viață sănătos, care cuprinde inclusiv vacanțe de relaxare. Nu uita să le introduci și pe acestea pe lista ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *