mobilier tineret

Cele mai importante aspecte la un mobilier tineret

Alegerea mobilierului potrivit pentru dormitor nu a fost niciodata simpla. Pentru a identifica solutia perfecta pentru dimensiuni, nevoi si pretentiile estetice aveti nevoie de o buna perioada de analiza. Un mobilier tineret trebuie sa puna in evidenta dormitorul si sa va ofere functionalitatea potrivita in raport cu nevoile dumneavoastra. Iata cateva aspecte pe care sa le urmariti atunci cand faceti o astfel de achizitie:

  • Dimensiunea. Masurati perimetrul dormitorului pentru a vedea care sunt dimensiunile de care aveti nevoie. Acest aspect este cel mai important atunci cand incepeti cautarea unui set de mobilier. In primul rand, va va ajuta sa mai triati din modelele pe care le veti intalni. Numarul mare de modele de mobilier va poate induce in eroare si poate face cu atat mai dificil procesul de achizitie.

Mobilierul ales trebuie sa ofere suficient spatiu pentru a depozita hainele si lucrurile personale, dar nu mai mare decat ofera posibilitatea spatiul dormitorului. Un aspect aglomerat al dormitorului va poate crea un disconfort pentru ca niciodata nu vor parea lucrurile bine organizate. Un dormitor trebuie sa ofere suficient spatiu pentru a va putea misca in voie si pentru a avea un aspect aerisit.

  • Stilul. In prezent, cel mai des cautat stil pentru mobilierul de tineret este cel modern. Luciul fronturilor, culorile profunde si design-ul inedit sunt cateva dintre caracteristicile pentru care cei mai multi oameni aleg acest stil.

In cazul in care alegeti sa achizitionati piesele separat si nu sub forma unui set este foarte important sa respectati aceleasi caracteristici pentru toate piesele. Stilul scandinav, spre exemplu, este caracterizat de picioarele din lemn si modelele cat mai simpliste. Pentru a nu crea un efect cameleonic, alegeti aceleasi trasaturi pentru toate articolele achizitionate.

Calitatea materialelor unui mobilier tineret

Materialele folosite in procesele de fabricatie a pieselor de mobilier sunt deosebit de relevante pentru rezistenta si durabilitatea acestora. Un al treilea aspect relevant pe care sa il urmariti atunci cand achizitionati un mobilier tineret este cel al calitatii materialelor.

Solicitati magazinului cat mai multe informatii referitoare la materialele din care piesele sunt concepute, la grosimea acestora, precum si la sistemele de inchidere-deschidere pentru sertare si dulapuri sau sistemele de ridicare pentru somierele rabatabile ale patului. Pe lista principalelor criterii in functie de care oamenii aleg mobilierul, calitatea materialelor ocupa un loc fruntas. Foarte multe persoane pot renunta la pretentiile din punct de vedere estetic, dar nu la cele care implica materialele.

MDF-ul este unul dintre cele mai potrivite materiale care pot asigura o rezistenta considerabila o data cu trecerea timpului. MDF-ul este un material net superior PAL-ului prin grosimea si modul in care este presat. O alta varianta agreata de consumatori sunt piesele care au o combinatie din cele doua materiale: fronturile din MDF si carcasa din PAL.

MDF-ul este un material net superior PAL-ului si din punct de vedere al aspectului. Culorile si finisajul arata mult mai bine pe un front din MDF. Este drept ca pretul poate fi usor mai ridicat, insa o investitie corecta facuta la momentul potrivit va poate feri de alte neplaceri pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *